Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj,

Noże gładkie zazwyczaj są do słomy, a na rzepak i kukurydzę masz noże ryflowane (ząbkowane).

Do kukurydzy, nie zakładasz wszystkich, dajesz co drugi i musisz zmniejszyć obroty.

  • Root Admin
Opublikowano

Stoję przed wymianą noży. Kombajn na 1 komplecie chodził 4 lata, zamieniłem stronami i pochodził 4 lata, ale widzę ze już są zrobione na okrągło i raczej pora na nowe.

Co wybrać proste czy ząbkowane? Kosimy średnio 40% rzepaku i 60% pszenica/jęczmień.
Ząbkowany od dilera za 28 zł sztuka, proste na internecie widzę za 12-16 zł.
Do tej pory były te proste.

Jest sens wchodzić w ząbkowane?
Czym się różnią ząbkowane z 2 stron od tych z 3 stron?

Opublikowano

Założyliśmy noże zabkowane i w porównaniu do gładkich które mieliśmy w bizonie jest o wiele lepsze rozdrobnienie słomy. Wydaje mi się że zabkowane z 3 stron maja ząbki po bokach i u góry noża a z 2 stron maja ząbki po bokach nożyka

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v