Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Taurus83 napisał:

Wczoraj pryskałem śmierdziuchem na pchełkę. Gorczyca jeszcze wschodzi. Pojawiło się trochę  samosiewów owsa. Czym to prysnąć ? 

Ja wczoraj pryskałem lampartem.

Opublikowano
Dnia 2.05.2019 o 07:39, Taurus83 napisał:

Wczoraj pryskałem śmierdziuchem na pchełkę. Gorczyca jeszcze wschodzi. Pojawiło się trochę  samosiewów owsa. Czym to prysnąć ? 

śmierdziuchem czyli czym ? 

Wiadomość z AgroFoto.pl

Opublikowano
Dnia 11.05.2019 o 14:57, Adam86 napisał:

Na dzień dzisiejszy.

IMG_20190511_141926.jpg

Kurde ja zdjecia swojej nie wstawie bo mi wstyd. Nawet jej nie pryskam od ziela bo szkoda kasy dalem jej 100 saletry na hektar i tez tego żałuję. Z litosci opryskalem od pchelki bo łudzilem sie ze moze cos z niej bedzie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, WOJTUNIO napisał:

Kurde ja zdjecia swojej nie wstawie bo mi wstyd. Nawet jej nie pryskam od ziela bo szkoda kasy dalem jej 100 saletry na hektar i tez tego żałuję. Z litosci opryskalem od pchelki bo łudzilem sie ze moze cos z niej bedzie. 

Poszło już jedno i dwu liścienne. W tym tygodniu mikro i fungi. Przez ostatnie dwa tygodnie spadło 115l/m². 

Opublikowano
1 godzinę temu, Adam86 napisał:

Poszło już jedno i dwu liścienne. W tym tygodniu mikro i fungi. Przez ostatnie dwa tygodnie spadło 115l/m². 

No to ładnie no to można inwestowac w takich warunkach. 

Opublikowano

to gdzie tak padało na podkarpaciu??

chyba i fungi będziesz musiał zrobić by skrócić i zabezpieczyć

u mnie wczoraj trochę padało, ma jeszcze padać ale zobaczymy czy z prognoz coś się sprawdzi

Opublikowano
42 minuty temu, pszycha1 napisał:

to gdzie tak padało na podkarpaciu??

chyba i fungi będziesz musiał zrobić by skrócić i zabezpieczyć

u mnie wczoraj trochę padało, ma jeszcze padać ale zobaczymy czy z prognoz coś się sprawdzi

Południowy wschód Lubelskiego. W tym tygodniu planuje te zabiegi ale czy deszcz pozwoli to nie wiem.

Opublikowano
11 minut temu, WOJTUNIO napisał:

O widzisz ja tez z lubelskiego okolice bialej podlaskiej i u nas deszczu nie widac

Chętnie bym się podzielił tym deszczem bo ciężko jest wykonać jakikolwiek zabieg.

Opublikowano
Dnia 13.05.2019 o 14:28, Adam86 napisał:

Chętnie bym się podzielił tym deszczem bo ciężko jest wykonać jakikolwiek zabieg.

Ciesz się ze pada bo znowu mozesz przez miesiąc deszczu nie zobaczyc a temperatury beda rosły bo do zimy nie idzie. Tez bym wolał zeby opady byly rozłożone w czasie po troche. 

Opublikowano
44 minuty temu, warchest napisał:

a jak pogoda pozwoli czym pryskac? 

To zależy ile zostanie czasu do kwitnienia, ale patrząc na gorczycę to pod koniec przyszłego tygodnia zacznie kwitnąć. Jak da się wjechać to pójdzie Mavrik.

Opublikowano
51 minut temu, Adam86 napisał:

To zależy ile zostanie czasu do kwitnienia, ale patrząc na gorczycę to pod koniec przyszłego tygodnia zacznie kwitnąć. Jak da się wjechać to pójdzie Mavrik.

wrzuć fotke. Moja to szkoda patrzec 

Opublikowano
3 godziny temu, Adam86 napisał:

9 marca. Obsada ok.

to piekna gorczyca , u  nas sialismy 23 marca i tez to bylo wczesnie tyle ze ja z mazowsza , ale mam mniejsza gorczyce troche , ile kg na ha siales ?