Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co powiecie na to http://www.roltrans.info/ mam zamiar brać od nich bo wujas 6 lat temu wzią 6 tonówke, podczepia ją pod 90 kucy i ładuje tak że w adapter się nie mieści, skoro wytrzymał 6 lat takiego użytkowania to ju jest nieżle. Za 6 ton z nadsatawkami powiedzieli mi 30 000 brutto.

Opublikowano

Driver33 ja mam od nich rozrzutnik 8t dałem za niego 23tyś netto bez nadstawek. Rozrzutnik po roku użytkowania mogę ocenić dobrze .Mocna konstrukcja ,solidnie wykonany.

Opublikowano

Ceny rozrzutników FLIEGL.

Cena rozrzutnika ASW 160 Standard już od 31.160,-

ASW 253 Standard już od 34.780,-komplet.

Do wożenia kukurydzy i używania przyczepy jako transportowej jest Panu potrzebna tylna klapa hydrauliczna - to ok. 1900,- € zależnie od modelu.

1. Rozrzutnik ASW 110 Standard: nowy z nowoczesnym system wypychania, ogumienie 15/70-18 12 PR 40 km/h, 15m3 skrzynia, rama i skrzynia ocynkowane, kamera podglądu i cofania.

Cena od 26.900,- € netto

2. Rozrzutnik ASW 160 Standard: nowy z nowoczesnym systemem wypychania, ogumienie 385/65-22,5 RE. Wersja 40 km/h, 17m3 skrzynia, rama i skrzynia ocynkowane, kamera podglądu i cofania. Cena od 32.550,- € netto

3. Rozrzutnik ASW 268 Profi Compact: nowy z nowoczesnym systemem wypychania, ogumienie 600/60-22,5 40 km/h, 30m3 skrzynia, rama i skrzynia ocynkowane, kamera podglądu i cofania. , skrętna oś, wzmocnione osie. Cena od 48.800,- € netto.

4. Wóz asenizacyjny VFW 18.000 Profi Line, nowy z aplikatorem 18m, resorowanie osi pneumatyczne, ogumienie 750/60-30,5 Wersja 40 km/h, turbonapełniacz. O cenę prosimy pytać telefonicznie.

5. Przyczepa skorupowa wywrotka Tandem TMK 200, hydraulicznie resorowany dyszel, nadstawki 500 mm, ogumienie 550/60-22,5, Wersja 40 Km/h, DMC drogowe 20 ton. Cena od 18.900,- € netto.

Opublikowano

Heheh jeszcze nie dawno ten sam Wielton miał poj. 9ton i jak urósł, a wraz z tym cena??? Za granicą sprzedają go za 15266 euro.Mój odnośnik

Opublikowano

Właśnie tak robią polscy producenci chcąc się wcisnąć na zagraniczne rynki, sprzedadzą za grosze byle by zaistnieć na tamtym rynku bo tylko ceną mogą coś zdziałać bo jak w przypadku Wieltona to w produkcji rozrzutników to doświadczenia praktycznie zero, a jak z jakością to nie wiem ale to wyjdzie w praniu. To jest polityka, niemcowi sprzedać za grosze z min. zyskiem a polakowi sprzedać drogo bo unia i tak połowe daje to niech płacą. A tak poza tym za chyba 60000 netto to moża Apollo 10 kupić.

Opublikowano

To chyba chcesz założyć podwójne nadstawki, jak by założyć podwójne do apollo to kubatura też ponad 20 m3 :D bo z tego się orientuję to standardowo mają podobna objętność skrzyni

Opublikowano

adapter slimakowy to taki wałek uzwojony blachą jak od podajnika zbożowego, a łopatkowy na wałku ma przyspawane małe łopatki bądź kątowniki /ten ma lżej dla traktora, ale grubiej roztrząsa/ :D