Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość peres100
Opublikowano

najlepiej to wez zetora 16245

Opublikowano
a potrzebne ci jest 150km? jesli tak to bierz 1634 :blink:

niekoniecznie 150 katator ty chyba masz 1224 jak chodzi bo ten ZU ma mocniejczy podnośnik i jeszcze jakieś bajery:P

Opublikowano
niekoniecznie 150 katator ty chyba masz 1224 jak chodzi bo ten ZU ma mocniejczy podnośnik i jeszcze jakieś bajery:P

jak na razie zadnych awarii. silnik pracuje swietnie.

mysle ze 5500kg udzwigu podnosnika wystarczy do wiekszosci maszyn.

do ciezkich prac polowych to idealny ciagnik :blink:

na moje 60 ha jest super.

Opublikowano

ORION1 ma racje, lepiej bież większego bo większa moc się przyda gdy będziesz powiększał gospodarstwo a pozatym ZU jest super bo do bardzo ciężkich maszyn się przyda, a obciążników nigdy nie jest za dużo. Decydując się na ciągnik (nowy) z lepszą kabiną niezapomnij o klimie (jeśli jest dostępna) bo poco lepsza kabina jak w lato upał i się kuży, ale zawsze widoczność lepsza jest to fakt.

Opublikowano
a mam pytanie a w tych ciagnikach nie przeszkadza mala ilosc biegow???????????? np w orce lub innych pracach

mi to przeszkadza np: w orce albo gdy sieje !!!!!!!!!! al nic nie moge zrobic !!!!! moj U1224 jest z 91 a dzis mamy 2008 i tak samo klepia te ciagniki jak klepali !!!! aaa przepraszam zmienili maske !!!!

Opublikowano

odswiezam troche temat.

a wiec mam takie pytanko. czy kazdy ursus 1634 ma 3 biegi?? pytam sie bo w najblizszym czasie (mysle ze w lecie) chcemy sprzedac jedna 60 i w zamian kupic jeszcze jeden duzy ciagnik bo ten jeden 1224 sie slabo wyrabia. myslalem tez o 1224 albo 1234 ale to chyba troche malo a ta skrzynia 3 biegowa to tak nie bardzo bo nie idzie odpowiedniej predkosci do pluga wybrac. 1 szosowa to ciut za szybko a 3 polowa to za wolno i trzeba wtedy zolwia uzywac. z ursusow to chyba tylko 1634 mi najbardziej odpowiada ale jeszcze pozniej bede cos w zachodnich szukal. i jak by co to nie chodzi mi o takie ze skrzynia od 1224 bo to moze nie wytrzymac.

Opublikowano

Są skrzynie 4 biegowe. Jest skrzynia 25, 30 km/h - obie mają po 4 biegi. A skrzynia 3 biegowa to 25 km/h. Z tego co slyszałem to w 12 i 16 skrzynie 4 birgowe są takie same. Poczytaj w dziale o ciężkich Zetorach temat o skrzyniach 3 biegowych. Pozdrawiam

Opublikowano

no wlasnie ja tez nie chce sie pchac w ursusy dalej no ale jak nie da sie przekonac rodzicow na cos z MF'ow, John Deere'ow albo Renault'ow to juz wole 1634 niz nastepny 1224 no w ostatecznosci 1224 powyzej 93 rocznika czyli juz z grubym dachem.

Opublikowano

no wlasnie jakies argumenty by sie przydaly no ale mysle ze tak jak napisalem, z ursusow to 1634, 1234 albo w ostatecznosci 1614 albo 1224 powyzej 93 roku. ale bardziej bede juz probowal przekonac rodzicow na cos z "zachodu".

Opublikowano

A nowy czy używany jak używany to ja myśle weź ZTS 16245 lub 1634 lub jeszcze cos innego własnie JD itp z zachodu a jak nowu to juz wogóle ursusa nie bierz za tą przestarzałą technlogie za wiele sobie cenią lepiej kup cos innego nie wiem w jakiej marce byś gustował :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez marcigazeno
      Czy ktos z Was mial przyjemnosc lub nie przyjemnosc w ostatnich 5latach zakupic i samodzielnie uzytkowac jakis ciagnik tak do 4t masy wlasnej do lekkich prac ktory jezdzi na 3 cylindrach, takie 80-110koni, czy to sie psuje, brakuje momentu, jakos dziwnie sie zachwuje nie liczac pewnie odglosow, cos sie z nimi dzieje, teraz widze ciezko o jakies normalne silniki w takich mikrusach z podstawowych linii 

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
  • Dodaj nową pozycję...
v