Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja mam taka pompe.wszystko pasuje ma tylko zmniejszona dawke.jak jezdzil na normalnej to istny diabeł ale kopcił strasznie.założylismy od mtz bo były problemy z oryginalna.na mtzowskiej lepiej chodzi lepiej pali no iu raczej jest mocniejszy.

Opublikowano
ja mam taka pompe.wszystko pasuje ma tylko zmniejszona dawke.jak jezdzil na normalnej to istny diabeł ale kopcił strasznie.założylismy od mtz bo były problemy z oryginalna.na mtzowskiej lepiej chodzi lepiej pali no iu raczej jest mocniejszy.

jak zmniejszyć tą dawkę.Dać ją do regulacji czy zmniejszyć ogranicznikiem.A co z przewodami paliwowymi o ile sie oriętuje to muszą być tej samej pojemności,a moje są różnych długości i grubości(nie są orginalne). Jakie parametry mają być ustawione na pompie.Dzięki z góry za odpowiedzi.

Opublikowano

nie wiem jaka dawka pewnie taka jak u ori pompy.nam mechanik wzial do roboty i tam zmienil dawke.rurki trzeba przegiac i z wezykami pokombinowac ale duzo roboty nie ma.pewnie pasuje zeby byly jednakowe wezyki.

Opublikowano

ja tylko w skrzyni w skrzyni odblokowałem bieg wsteczny..czyli mam teraz 6 do przodu + wsteczny z lewarka bez urzywania rewersu....a jak włącze wsteczny i rewers tył to mam bieg wolniejszy od normalnej jedynki w przód ....bardzo przydatne....

Opublikowano

Sprawa regulacji sprzęgła w LTZ 55A

Witam!

Może ktoś zetknął się z problemem regulacji sprzęgła w/w ciągniku?

Szczególnie chodzi mi o wymiar ustawienia dzwigenek względem tarczy sprzęgłowej jezdnej po zamontowaniu sprzegła do koła zamachowego ciagnika, bo to co podają w polskiej instrukcji wydaje mi się błędne (30mm dla WOM i 75mm dla jezdnego), przy takim ustawieniu nie można złożyć ciągnika po rozpołowieniu, wałek WOM zaczepia za dżwigenki sprzęgła jezdnego. Wprawdzie można je unieść do góry ale zmieni to ustawienie (75mm). Jak dokonać dokładnego pomiaru z dokładnością 0.4mm ustawienia dźwigenek jezdnych przez okienko wziernikowe w podłodze kabiny?

Może ma ktoś instrukcje oryginalną-rosyjską ze zdięciami?Chodzi mi o strony o sprzęgle.

Pozdrawiam i prosze o pomoc.

Z góry dziękuje.

Opublikowano

Sprawa regulacji sprzęgła w LTZ 55A

Witam.

Jak sam doszłem wymiary są prawidłowe tylko po dokładnym ustawieniu w/w wymiarów i zabezpieczeniu na rozpołowionym ciągniku należy pod dźwigienki WOM podłożyć kliniki tak aby uzyskac wymiar około 40mm a na dźwigienkach jezdnych pod zabezpieczoną nakrętkę włożyć przeciete podkładki kwadratowe o grubości około 2mm aby uzyskac wymiar 85mm. Wówczas nic się nie zaczepia przy zjeżdżaniu obu połówek ciągnika. Po wstępnym zjechaniu należy te zabezpieczenia wyjąć przez okienko a wymiar ustawienia dźwigienek pozastaje nam według instrukcji.

Pozdr.

Opublikowano
Mam pytanie: robił ktoś skrzynie w ltz 55a /as??

witam miałem przyjemność robić skrzynie w tym pojeździe,jak ktoś napisze jak umieścić zdjęcia to mogę zamieścić.Też odblokowałem ten wsteczny znajduje się na przeciw 1.wystarczy w prowadnicy zmiany biegów zrobić miejsce żeby można było go włożyć(to jest ta blacha pod kolumną dzwigni zmiany biegów).

Opublikowano

witam miałem przyjemność robić skrzynie w tym pojeździe,jak ktoś napisze jak umieścić zdjęcia to mogę zamieścić.Też odblokowałem ten wsteczny znajduje się na przeciw 1.wystarczy w prowadnicy zmiany biegów zrobić miejsce żeby można było go włożyć(to jest ta blacha pod kolumną dzwigni zmiany biegów).

Czy po odblokowaniu tego biegu nic się nie dzieje złego??

Jak sie tam dostać żeby odblokować ten bieg?? z kabiny ze środka się da, czy trzeba jakoś pod kabiną kombinować??

Opublikowano

Ja mam odblokowany i nic się nie dzieje.

Zdejmij obudowę od dźwigni zmaiany biegów (z kabiny jest dojście), jak zdejmiesz to będzie tam ta blacha co mówił o niej @juri11. A dalej to nie wiem, chyba trzeba wycinać (bo ja tego nie robiłem)

Opublikowano

Ale jak zdjąć tą obudowę od tej wajchy bo sie dzisiaj troche nad tym zastanawiałem i nie wiem jak to odkręcić (??) lewarek od biegów też mam zdjąc czy jak??