Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy pomóżcie ;)

Jaka może być przyczyna spadku cisnienia oleju w silniku zarowno na zimnym jak i cieplym o okolo 0.7??

zegar dobry jest, to wina pompy, zaworu czy moze filtr olju ma cos do rzeczy czy moze calkiem co innego?? poradzcie cos, sile ma chodzi jak chodzil tylko to cisnienie, spadlo raczej nagle i teraz tak ma...

Opublikowano

nie wiem co z tym jest mam podobnie ale sie tym nie przejmuje:) u mnie cisnienie zalezy od temperatury silnika...

mocy jest wiec jakbym mial problem z cisnieniem to nie ciagnalby tak dobrze:)(raczej)

Opublikowano

Kolego na skrzyni możesz sobie zrobić dodatkowy wsteczny on będzie o polowe wolniejszy od tego jedynkowego. Tylko w tej blaszanej prowadnicy co jest miedzy wieżyczką a skrzynią na przeciwko jedynki robisz taki dodatkowy otwór. A spalanie 7-8 l na 1h orki średnio 3 kl ziemi na 3 skiby

Opublikowano

Już teraz wiem o co chodzi. Skrzynia już złożona. Prawa strona hamulców już zrobiona jutro lewa i ma wszystko chodzić. Jak by ktoś potrzebował pomocy pisać ;)

Witam kolege, staje właśnie przed podobnym problemem i pomoc będzie bardzo przydatna. W mojej skrzyni dolny wałek jest złamany w połowie i nie bardzo wiem jak go wyciągnąć. I jeszcze mam pytanie gdzie można dostać części do kapitalki skrzyni biegów i ile taka impreza kosztuje?
Opublikowano

Mam pytanko. Ile macie wyjść hydraulicznych np do kiprowania przyczepy. I jaka moze być przyczyna ze nie chce kiprować? Gdzie ją podpiąć i którą dzwignią kiprować? Dzieki za pomoc

Opublikowano

U mnie śą3 pary 1 z przodu a 2 pary z tyłu. A czy podczas kiprowania ramiona Ci sie ruszają. Pamiętam w tamtym roku kiprowalem przyczepę i poszło a w tym nie mogłem czegoś.

Opublikowano

siemaka:)

mam problem z ltz.. prawdopodobnie poszla mi obudowa sprzegla..

kosilem kukurydze pottingerem 1rzedowym... powiem ze radzil sobie bez problemu..juz prawie konczylem na nawrocie wrzocilem z 1 na 2 terenowe no jak cos nie jeb.... to masakra ..

ja na sprzeglo a tu sprzegla wogole nie ma.. przyjechalem do domu odkrecilem dekiel od sprzegla i co widze jedna lapka wykrzywiona 2 na miejscu 3 na pekniete tam gdzie sie ja przykreca .. no i teraz pytanie czemu moglo sie tak stac... czy musze wymienic cale sprzeglo??? jaki bedzie mniej wiecej koszt naprawy?? prosze o jakies podpowedzi i rady z gory dzieki... pozdrawiam.

Opublikowano

Moim zdaniem albo miałeścośw obudowie sprzęgła i złapało Ci i narobiło ambarasu albo rozwaliło się łożysko oporowe. U mnie jak poszło łożysko oporowe to urwała sięśruba od łapki. Napewno musisz rozjeżdżać trakto do wymiany łożyska oporowego i wymiany łąpek raczej też. Koszt tego raczej nie będzie drogi. Myślę ze w 500 zł to aż za dośćna naprawę plus trochę cierpliwości. Miłej pracy życzę.

Opublikowano

aha dzieki:)

tarcza sprzeglowa chyba tez do wymiany nie??? bo styrasznie smierdzi..

wszystkie weze od hydrauliki trzeba odkrecic?? a co z kabina moze zostac??

olej z hydrauliki tez trzeba chyba spuscic..

Opublikowano

Ja oleju napewno nie spuszczałem ale przewody od hydrauliki odkręcane były. Kabina może zostaćale przód musisz odkręcić są tam taki 2 śruby i przy rozjeżdzaniu musisz ją podnieść lewarkiem.

Opublikowano

witam niedawno zakupiłem ltz i ostatnio podczas pracy pod obciążeniem zaczeła wyskakiwać szosowa 3 czy da się to jakoś wyregulować czy trzeba rozbierać skrzynie