Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem na forum nowy więc wszystkich witam i pozdrawiam:) Mam małe pytanko, ponieważ chce kupić Valtre a72 chciałem sie dowiedzieć od kogoś to posiada te traktorek czy warto go kupować?? ma pracować jako drugi w gospodarstwie z ładowaczem czołowym. Proszę jeśli można opinie o nim:)

Opublikowano

valtra A to brdzo udany ciągnik.konstruckcja jest solidnie wykonana,nie wspominajc o silnikach sisudiesel....to jest poprostu mistrzostwo.na cały dzien pracy spali Ci góra 79l. bo taki ma bak :) :)

Opublikowano

to ludki mają wyobraźnie albo bajeczki opowiadają ciekawe jaki długi dzień ... od obiadu do kolacji???

a jeśli to ma być ciągnik do czołowego to bym się zastanowił nad N82 no chyba że jest przeznaczona ograniczona kwota monety bo rewers elektro hydrauliczny się przyda i ciekawy program do sterowania sprzegłem i wydatek hydrauliki większy kabina lepsza a zresztą e cenie ubogiej Aśki można chyba kupić Proxime POWER (jest już dostępna?) no chyba się będzie pracować wygodniej...

Opublikowano

Nie wiem jak teraz ale jakiś czas temu w cenie ubogiej "aśki" można było kupić całkiem podpasiony NH,JD czy MF-"N-ka" to już inna bajka ale chyba ceną też nie rozpieszcza ?

Opublikowano
to ludki mają wyobraźnie albo bajeczki opowiadają ciekawe jaki długi dzień ... od obiadu do kolacji???

a jeśli to ma być ciągnik do czołowego to bym się zastanowił nad N82 no chyba że jest przeznaczona ograniczona kwota monety bo rewers elektro hydrauliczny się przyda i ciekawy program do sterowania sprzegłem i wydatek hydrauliki większy kabina lepsza a zresztą e cenie ubogiej Aśki można chyba kupić Proxime POWER (jest już dostępna?) no chyba się będzie pracować wygodniej...

kupuje go na PROW a , że ma juz jeden wiekszy Fendt 309Ci więc mam ograniczenie max 55KW wiec zastanawiam się jaki kupić a cena nie gra roli:)

Opublikowano

Miałem aske w tym roku na 1 dzień i się spisała. chce ją kupić na prow z turem ale ogranicza mnie huśtawka na rynku trzody i wysoki kurs euro. ciągnik godny polecenia do mniejszego gospodarstwa

Opublikowano

ten rok na świnach to tak jeszcze dobry cena się w miarę trzyma zboża obrodziły więc też ich kosz jest niski teraz ostatni szał na rynku pasz białkowych zmoncił spokuj ale pożywiom posmatriom...

a co do ciągnika do tura jeśli wustępują ograniszenia w mocy to chyba Same ma coś w tej mocy (55kw) małe zwrotne i rewers sterowany EH natomiast w Aśce jest taki bajer jak dzwignia tewersu z lewej strony i wniej dwa włączniki sprzęgła jest to w miare wygodne ale ciągle jest to sprzęgło suche

Opublikowano

dzięki lukas za info:) byłem u dealera chce za ta valtre72 z turem około 200tys netto i przejechałem sie tym traktorkiem i nie zachwycił mnie podjade tego Same przetestowac

Opublikowano (edytowane)

ile chce za ta valtre??? moj znajomy ma aśke95 z turem i dał za nia ok 140 tys netto a i bardzo sobie ja chwali

Edytowane przez andrzej2110
cytowanie posta wyżej
Opublikowano

Byłem w Paczkowie, tam mi podali cenę za Valtre A72 z ładowaczem czołowym i to przy kursie Euro 4.20zł, bo po tyle przeliczają w obecnym czasie.

Opublikowano

Co powiecie na temat Valtry A93, miałby służyć jako główny w gospodarstwie, jak u nich z awaryjnością, spalaniem, udźwigiem no i uciągiem bo mam rędziny. Zastanawiam się jeszcze nad Agrofarmem i Proximą Power.