Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam czy maiał ktoś problem z mocowaniem stelaża do plandeki za ostatnim dyskiem? Mam właśnie taki problem przy gęstej trawie gdy jadę dość wolno mocowanie stelaża do listwy tnącej za 7 dyskiem zaczyna zbierać trawę i kosiarka automatycznie staje ponieważ zapycha się i to dość solidnie bo nie mogę potem tej trawy wyrwać ktoś coś z tym robił?
Jakaś porada nie wiem czy można to zdemontować by stelaż nie zaczął się wyginać może oddalić to łączenie pomoże coś to?

Opublikowano

a ja mam pytanie czy ktoś w nowym spierdolimo 3.2 miał dwie awarie po pierwszym hektarze?

Opublikowano

u mnie też spawu brakowało na zabezpieczeniu najazdowym.

Opublikowano

Dobra nic się nie dowiedziałem ale okazało się że mam zły dysk bo powinien być taki bęben do odrzucenia trawy
Na centralnym zawieszeniu co to by nie było to spawy puszczają miałem pottingera na centralnym zawieszeniu tylko bębnową to może źle nie kosiła ale spawy idą pod własnym ciężarem dlatego kupiłem teraz na zawieszeniu bocznym tylko nie fabrycznie nową tylko od takiego chłopaka który kupuje i remontuje maszynki to powiem że lely taka zła jak piszecie ale wykosiłem nią już w tym pierwszym pokosie 100ha nożyki oryginalne przekręciłem tylko i dalej kosze cicho chodzi dla mnie ideał wolno również nie jeżdżę ale miałem właśnie ten problem że się zapychała ale rurę przekręciłem do dysku na rurę dospawałem kątowniki by odrzucało i kosze teraz elegancko kuzyn ma również lely on mnie namówił tylko że ma na centralnym to powiedział że kosić dobrze kosi ale na centralnym ciężko ustawić już nie pamiętam dlaczego ale ja ją polecam lekko się ma u mnie i chodzi bez zastrzeżeń

Opublikowano

Albo wcale nie szanowana trzeba umieć obsługiwać takie maszyny

Sama z siebie się nie popsuje

Z takimi wnioskami to lepiej nie wyskakuj bo co ma użytkowanie takiej kosiarki do tego ile ścięła zanim się rozsypała jedna dosłownie po pół ha, druga trochę dłużej, a trzecia popękała w moich oczach jak już wcześniej pisałem marka straciła i to dużo, nie zdecydowałbym bym się na ich sprzęt zwłaszcza na kosiarkę. Mało wiesz skoro tak piszesz kolego. Jeden z nich dociął moją krone która ma już parę lat ponad 100ha bez problemu. Nie chwalę marki ale od zakupu ( mam dwie ) w jednej wymieniłem 3 łożyska co jak dla mnie jest normalną sprawą po wycięciu tylko u mnie ponad 400ha w 3 lata.

Opublikowano

Powiem Ci że żadnej marki nie pochwalisz nigdy pottinger niby też taki dobry itp ale pęka rwie się o krone nie powiem również złego zdania bo robiłem nią kilka lat i miała co robić pottinger również miał co robić ale za ciężki na moje łąki a lely najlepiej wychodzi u mnie waga 750kg coś koło tego robie w jednym pokosie ok. 200-300ha u siebie i na usługach
Lely jest z 2009r podobno też dostawała dokładnie u kogoś tam i śmiga ja z nią problemu nie mam możliwe że dostawaleś lipne maszynki ale niestety to jest masowa produkcja nie każdy jest dokładnie zrobiony
Ale dużo zależy od jazdy i terenu

Opublikowano

Ja tu nie zamierzam się sprzeczać  kłócić z obrońcami marki Lely. Piszę czego doświadczyli ludzie którzy je zakupili. Dwóch różnych dilerów różny okres zakupu różne szerokości i problem, a tu wyrażam zdanie moje i kilkunastu ludzi którzy mieli do czynienia z  nimi. 

Opublikowano

Obrońcą nie jestem niestety coś musi się psuć jak i każda kosiarka nie przykładaj starej krone bo stare wszystkie dobre nowe to robią by były i wyglądały tak to teraz jest

Opublikowano

Ja tu nie przykładam starej do nowej chodzi mi o fakt tego co dzieje się z tym kosiarkami inne nowe kosiarki bądź kilku letnie znam i takich problemów nie było, żeby tryb się obrobił bo znikomym przebiegu.

Opublikowano

Ten tryb to rzeczywiście coś dziwnego ale wystarczy wymienić ale będzie działać dłużej niż taka co spawy pękają ale to też zależy od zawieszenia tak naprawdę to każdej może coś być nie tak tylko że w jednej rzadziej w innej często nie ma co dyskutować bo każdy ma swoje racje ty masz takie doświadczenie ja takie