Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak widzisz sam kolego inni forumowicze wiedzą , skąd wynika  zakaz reklamowania się kancelarii, a Ciebie  " podnieca "  tylko  ubliżanie i uważanie każdej osoby madrzejszej  od Ciebie za oszusta , naciągacza itp. i to jest tylko Twoje subkientywne odczucie. Jest takie przysłowie , które kieruje do Ciebie - wścieklego psa nie pogłaszczesz , bo  i tak cię ugryzie - kolego Members zaawansowany Zetor i dlatego z Tobą nie można  polemizować, gdyż Twoje Czarne ma być dla wszystkich czarne choć jest białe  i jest jeszcze jedno przyslowie " zawiść to sól żrącą oko " . 

A tu trzeba kierować się pozytywnymi wartościami danymi od życia , bo życie jest chwilą, która bardzo szybko przemija, choć o tym jeszcze nie wiesz. 

Z pozdrowieniami  kończącymi  nic nie przynoszącą dyskuję. 

W. Biskup

Opublikowano

dziad się reklamuje pewnie roboty nie ma i frankowiczów szuka a kto im kazał brać w frankach kredyty trzeba było w rublach rubel dobrze stoi od wielu lat i jest stabilny

Opublikowano

Do kitu taki prawnik , który do wszystkich zwraca się "Members" . Wygląda na to że zbyt bystry nie jesteś , to i innym ciężko ci będzie pomóc . B)

Opublikowano

- kolego Members zaawansowany Zetor ...

W. Biskup

Żeby tylko MEMBERS  :D  :P

Rzeczywiście zbyt  bystry   jak na prawnika- to nie   jesteś kolego  Mebbers  :D  :P

No wmawiać  komuś  że  koszty poniosą  banki - sam  w to  wierzysz?? 

Opublikowano

Dla tych dwóch bardzo sympatycznych kolegów z forum- jest taka przypowieść : pewnego razu dziad gadał do obrazu , a obraz ani  słowa i taka była ich rozmowa . 

No cóż jak się nie ma nic do powiedzenia trzeba zacząć od ubliżania i wyzywania - to jest taki bardzo stary chłopski rozum ,a wywodzący się jeszcze  z 17 wieku, kiedy bat w ręku chłopa chłostał swoją rodzinę , zwierzętą, bo chłop chciał być ważny jak nad nim Pan . I to niestety  niektórym pozostało . Zamiast być pozytywnym czlowiekiem, pomagąć innym , cieszyć się z ich sukcesów , trzeba go zgnoić ( słowo pochodzi od gnoju  zwierzęcego  )bo akurat  wiem że mój sąsiad brał taki  kredyt w CHF i teraz sie cieszę że ma problemy , bo może zbankrutuję i przejmę jego gospodarstwo albo pokażę jaki jestem  Pan bo mam lepiej , a więc " nie ciesz się dziadku z czyjegoś przypadku " jutro to może i Ty będziesz w takiej sytuacji. 

I jeszcze jedno : szanowni koledzy - ja bez względu na sytuację społeczno-polityczną  będę zawsze prawnikiem bo mam taki zawód i wykształcenie i to Wy a jest to wysoce prawdopodobnne, że możecie do mnie przyjść po poradę i pomoc prawną  , gdyż  w życiu tylko śmierć jest pewna - ale jak Wy utracicie  swoje gospopdarstwo będziecie niczym  a ja nadal prawnikiem  a nie dziadem  i nie parobkiem jak Wy  u swojego  sąsiada, 

No cóż szkoda że w tak istotnej sprawie jak pomoc dla frankowiczów sąsiądów-dyskusja  zeszła na przysłowiowe psy , Takich obecnie mamy partnerów  do dyskusji a skąd się to wywodzi otóż  z domu  jak byłeś wychowany tak teraz się prezentujesz. 

Życzę jak najlepszych sukcesów  dla Was koledzy w atakowaniu, ubliżaniu  wyzywaniu innych forumowiczów , gdyż tylko na to Was stać będąc anonimowym  na tym  forum. Ujawnienie swoich nazwisk zapewne spowodowało by , że nikt z  Waszego środodowiska nawet ręki na przywitanie Wam by nie podał. 

I tym optymistycznym akcentem  

pozdrawiam  tych  a jakże bardzo , bardzo " symaptycznych kolegów . 

WB

Opublikowano (edytowane)

Szanown Abiku, o ile w Twojej wypowiedzi znajduje się kilka stwierdzeń, z którymi trudno się nie zgodzić, to przypisywanie tylko Polakom wady zwanej zawiscią uważam za co najmniej wysoce niestosowne. Polacy są  co najwyżej w wielu przypadkach naiwni, a jest to wynikiem wieloletniego uplastycznania naszego narodu, co dla znającego historię Polski nie powinno być żadną tajemnicą.

Panowie rolnicy, piętnujacy zaś jakąś pomoc dla frankowiczow chyba zapomnieli, lub może z racji wieku nie kojarzą pomocy w spłatach kredytow ze strony MR. Pomoc frankowiczom tak, chociaż zasadę gęstego sita należy stosować  bezwzględnie, aby uniknąć patologii. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Na razie to nikt cie nie obrażał , tylko większość wyśmiała . Nic dziwnego że mamy problemy z sądownictwem skoro taka miernota została prawnikiem . To nie troska o "frankowiczów" skierowała cię na to forum , tylko szukanie jelenia , bo na ogół wasza kasta ciągnie z takich .

Opublikowano

Nie  zauważyłeś  że każdy  tu ma nazwę ? nie members , nie  zetor  :P

My będziemy dziadami ..., taktownie postepujesz  z potencjalnymi klientami :D  .

Nie odpowiedziałes na żadne konkretne pytanie .

Co  do  tego że  zawsze bedziesz prawnikiem  - to nie jest takie oczywiste .

Pewnego pięknego dnia  szefostwo pozna sie że ani   inteligencji  , nie mówiąc  o błyskotliwości  , ani jakiegoś  taktu  próżno  u  ciebie  szukać .

I  obudzisz  sie  z reką  w nocniku , cóż  może  załapiesz  sie  do  sprzatania  , jak  jakiś  rolnik  przyjdzie  w gumiakach  :D  :P

Opublikowano

skojarzyło mi się z ale urwał :D " a mógł chłop jeździć" :D

Opublikowano (edytowane)

@abik w zadnej ze swoich wypowiedzi nie uliżyłem Ci, w poscie #24 zadałem Ci na koniec tylko pytanie zakończone znakiem zapytania (ale pewnie znak zapytania dla prawika to nic), ale Ty w swoich wypowiedziacz zmieszałes z błotem porównałes do "gnoju zwierzecego" swoich potecjalnych klientów. To czy ktoś jest prawnikiem czy rolnikiem nie swiadczy o jego wiedzy i inteligencji. Skoro te forum dla Ciebie jest tak słabe niskie (wynika to z Twoich wypowiedzi) to popisz sobie na forum prawniczym i ciekawe czy tam bedziesz taki madry, a tu na forum poczytaj sobie jak uprawiać marchewki i ziemniaki w ogródku.

Po Toich wypowiedziach i cytatach z podrecznika dla akwizytorów można tylko stwierdzić że jesteś pośrednikiem, przedstawicielem handlowym (naganiaczem) kancelarii prawej która do tej pory zarabiała na ludzkiej krzywdzie, nieszczesciu "walczac" o ich odszkodowania po wypadkach komunikacyjnych ale ze słabymi opiniami na rynku za wysokie prowizję która teraz znalazła nisze dla swoich usług w postaci "pomocy" dla frankowiczów

Przez takie sytuacje i takie kancelarie zdrożały dużo OC od pojazów a przez kolejne takie działanie zdrożeje obsługa w banku ale niestety mamy takie prawo.

Zbyszek je napewno zmieni :D

Edytowane przez wojtal24
Opublikowano

koledzy, czemu tak bardzo ciężko Wam pochylić się nad losem innego człowieka? frankowicze mogli nie brać tych kredytów, ale faktem jest , że ogromna większość z klientów tej banksterki  celowo wprowadzana była w błąd twierdzeniem ,że tylko w ten sposób będą mieli  zdolność kredytową itp.Ludzie  stracili domy , rodziny a często nawet życie , bo taką presję wywierała banksterka.Firmy poupadały , a przecież ktoś , kto prowadzi firmę ma głowę na karku i nie da się wykołować pierwszemu lepszemu naciągaczowi.współczuję im, naprawdę. poza tym  myślę ,że cały ten przekręt z frankami był z góry ukartowany i ktoś na tym zarobił niewyobrażalną fortunę. jeśli przypadki odzyskania części pieniędzy są prawdziwe to frankowicze nie mają nic do stracenia,muszą próbować.

Opublikowano

a kto pochyli się nad moim losem i pewnie wielu innych na tym forum którzy biorą kredyty w złotówkach i muszą spłacać ja spłacać już czwarty kredyt na zakup ziemi i pewnie wielu kolegów na forum ma podobnie jak nie na ziemię to może inne inwestycje i nam nikt nie pomógł ani Państwo ani żadna kancelaria Prawna i myślę ze wielu kolegów mnie poprze ale to nie znaczy ze nie współczuję frankowicza czy się z nich śmieje bo tak nie jest i w tym wypadku kolejny raz zawinił system i państwo bo nie chronilo obywatela. ale znam również frankowiczow ze swojej rodziny którzy nawet przy najwyższym kursie franka śmiali się z tego a przez takie kancelarie to jak pisałem wyżej banki płacąc odszkodowania beda musiały podnieś opłaty żeby na nas zarobić na odszkodowania

Opublikowano

Jeśli tu państwo zawiniło + naiwność ludzi to Amber Gold to składowa tych dwóch czynników do potęgi entej i tym bardziej zasługują na pomoc .Za chwilę będzie łatwiej powiedzieć komu nie pomagać . Paru rolników też wybrało  święty  spokój na drugim świecie ,może dlatego że nikt im nie pomógł i czy państwo interesuje ich rodzinami

Opublikowano

Ja jakis  czas  temu kupiłem  od  ANR  ziemię w  tzw przeliczniku naturalnym .

Jak  cena pszenicy  wzrosła  ponad  2 krotnie  - to tez  mi  rat wzrosła tak samo, kto mi zwróci to  co przepłaciłem ? 

Opublikowano

Ja jakis  czas  temu kupiłem  od  ANR  ziemię w  tzw przeliczniku naturalnym .

Jak  cena pszenicy  wzrosła  ponad  2 krotnie  - to tez  mi  rat wzrosła tak samo, kto mi zwróci to  co przepłaciłem ? 

jeśli tak , to zarobiłeś też więcej , więc w jakimś stopniu to  było uczciwe. frankowicze płacą parę lat a do spłacenia zostało więcej niż brali.

Opublikowano

Serdeczne  podziękowania, dla tych wszystkich, którzy w dniu wczorajszym i dzisiejszym  kontaktowali się ze mną w sprawie poruszanego tematu pomimo hejtu . 

Ilość odebranych telefonów w  sprawie pomocy w kredytach CHF  uzmysłowiła , ile osób ze środowiską wiejskiego nie tylko miejskiego korzystało z takiej formy kredytowania. Deklarujemy, że wszystkie przypadki zostaną  dokładnie zweryfikowane i zostanie udzielona stosowna pomoc. 

Z poważaniem 

Władysław Biskup

Prawnik 

tel. 660 783 158

Opublikowano

Sprawa z kredytami w obcej walucie jest bardzo poważna, gdyż bardzo wiele osób zaciągnęło kredyty z myślą o mniejszej spłacie, jednakże sytuacja gospodarcza sprawiła, że sprawa obróciła się w drugą stronę. Warto przed tak poważnymi decyzjami zastanowić się kilka razy.

Opublikowano

Żebyście wiedzieli że jest to bardzo poważna sprawa ! Plusem jest że frank idzie na dół, ale nie sytuacja gospodarcza tylko bankierzy którzy chcieli naciągnąć na zyski wielu swoich klientów... 

Opublikowano

A tam... to nie do końca ich wina. Wiele osób zostało po prostu wprowadzonych w błąd, a w ich umowach były niedozwolone klauzule, o czym możesz tutaj przeczytać. Teraz jedynym wyjściem dla frankowiczów jest składanie pozwów indywidualnych lub zbiorowych.