Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Stoje przed wyborem nowej prasy i nie wiem za bardzo na jaka sie zdecydowac. Oczekuje o prasy rotora i noży budżet okrojony max. 60netto (najlepiej brutto)
Zastanawiam sie nad Metal fachem i Sipma

1.Z602
nie wiem nic na jej temat oprocz danych technicznyCh

2.Sipma Huzar

3.Z589 jest prasa zmienokomorowa rotor+noze podobno jest robiona na podzespolach feraboli lt265

Mam do dyspozycji ciagnik o mocy 85km, do prasowania ok. 500szt siana ok.200 sianokiszonki z lucerny 200szt. Slomy

Opublikowano

Masz jeszcze do wyboru prase z Ursusa Z 597.sporo zdjęć i opini jest o niej na AF a cenna to 58 tyś netto czyli tez sie mieści w budżecie. Swoją droga 85 km z nozami i rotorem nie będzie miał lekko ;)

Opublikowano

kolego z589 jest bez noży z589/2 ma noże i kosztuje 100 ty brutto 86 km ma co robić ale żadna łańcuchowa/walcowa niema z nią startu jest to prasa na podzespołach feraboli nawet sterownik orginał włoski tylko w polskim menu . ogólnie godna polecenia warto dołożyć i taką zakupić .

Opublikowano

nie warto dokładac tyle na polski szajs. za 80 netto masz case br 344 lub odpowiednik w nh gdzie jakość wykonania i ZGNIOT są nieporównywalne.

Opublikowano

Za tą cenę to tylko polski sprzęt kupisz. Ale trochę dołożyć i masz Case rb 344 a to dobre sprzęty. Ciągnik trochę mały i najlepsza była by pasowa z doświadczenia wiem że lekko idą. Najlepsze były by zachodnie Lely, Claas, Vicon, John Deere, ale to już grubo ponad 100tyś. :)

Opublikowano

kolego @janczar810 są dwa modele pras pasowych z metalfachu, Z589 o której piszesz nie posiada rotora i noży !! ja posiadam model Z589/2 i ta prasa posiada rotor i noże ale kosztuje 80 tyś.netto. Jest ona w większości zbudowana na częściach feraboli z metalfachu to ma naklejki i trochę pierdół.Co do łańcuchowych case czy nh nie mówię że to są złe prasy ale z pewnością nie zrobią tak zbitych bel jak prasa pasowa mam porównanie z krone round pack 1250 :)

Opublikowano

A wiec tak do konca dokladnie nie sprecyzowalem tego co mialem na mysli.
Narazie bez glebszych negocjacji mam takie ceny
Z589 popychacz widelkowy 67netto
Z589/2 noze rotor cena 76netto
Z602 rotor noze 57 brutto
Sipma huzar 63tys netto.

A wiec pasowki MF z nozami i bez to czyzby dwie inne konstrukcje? Czy zle zrozumialem?

Opublikowano

Po prostu się nie zrozumieliśmy z twoich wypowiedzi wywnioskowałem że pytasz się tylko i wyłącznie o model bez noży. Z tego co się orientuje to model Z589 różni się tym że nie posiada rotora i noży po za tym to są te same konstrukcje. Ja jak najbardziej polecam tą prasę i zapraszam do mnie do galerii tam masz zdjęcia belek i sterownika metalfaszki :)

Opublikowano (edytowane)

Wszystko zalezy od pogody,jak pada i nie da zrobic siana robie kiche.
Kiszonke z lucerny bedzie naa 1oo% ok. 300szt.
Paszowozu nie mam i nie bede mial. Co do ciecia, juz wspominalem nie musze ciac wszystkimi nozami, z czasem i tak bedzie wiekszy wół roboczy

Edytowane przez janczar810
Opublikowano

Jeśli masz okrojony budżet i chcesz kupić w miarę dobrą maszynę z rotorem to może być ciężko, ale ja bym w tej cenie bral sipme. Niestety, ale różnicę w jakości można poczuć dopiero w maszynach za 100 tyś. i więcej.

Opublikowano

Jest ktoś na forum co nie poleca z własnego doświadczenia pras metal fachu? Wiem z tego co czytalem wiele minusów odnośnie modelu z562, a jak to jest z pasówka z589/2 i z6o2
Nie ukrywam cena jest jedną z najniższych na rynku i właśnie z tego względu skłaniam się ku tej marce.