Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam wyżej wymieniona sieczkarnie. Problem jest w niej taki ze od pewnego czasu grzeje się silnik(skala wchodzi na czerwone pole) i wolno podnosi przystawkę. Czy może być to jakiś problem z pompą oleju? Proszę tez o ogólne wskazówki związane z sieczkarnią. 

Opublikowano (edytowane)

Tak był dokładnie czyszczony cały układ powietrza. Silnik nie posiada chłodnicy bo jest chłodzony powietrzem.

Edytowane przez super909

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez adrian123292
      Witam forumowiczów.  Mam problem z sieczkarnią Claas jaguar 880. Otóż przy włączaniu bębna jest straszne szarpniecie, mało co tarczy nie zerwie. Na zimnym silniku i oleju jeszcze jako tako idzie włączyć a jak sie rozgrzeje to potrafi zadusić silnik i trzeba włączać wyłącznikiem na dwa razy. Do tej pory wymieniłem akumulator hydrauliczny na nowy. Nie oryginalny ale o takich samych parametrach ale nic się nie zmieniło.  Wymieniłem też pompę hydrauliczną bo już siadała i filtry hydrauliczne i nadal żadnej zmiany. Czysciłem elektrozawory i nadal nic.. Już mi ręce opadaja i nie wiem co z tym robić.. Boję się że w końcu cos sie tam urwie w środku sezonu i będzie po robocie.. Jak myślicie czego to może byc jeszcze przyczyna? Prosze o pomoc.
    • Przez Miotrek
      Witam
      Mam zamiar kupić jaguara 695 mega na hydrostacie z przystawka ru 450. W okolicy jest jedyna sieczkarnia, która po prostu się nie wyrabia i duzo rolników na tym cierpi, m.in. w tamtym roku gdyż był bardzo ciężki ...  Powie mi ktoś na co szczególnie zwracać uwagę przy kupnie takiej sieczkarni ? z góry dzięki za odpowiedz
    • Przez chuck00
      Orientuje się ktoś z Was jak w miarę sprawnie zamontować gniotownik w 695SL? Trzeba zdemontować przednie lewe koło i z tej lewej strony próbować czy jakoś inaczej?
    • Przez jarczes
      Witam. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak włączyć ostrzenie noży w sieczkarni claas jaguar(682,690). Wiem jak uruchomić bęben w drugą stronę. Problem w tym że nie wiem co dalej.... 
    • Przez Misiaczek57
      Witam może ktoś z użytkowników forum wymieniała łożyska na walcu zgniarajacym kukurydzę w przystawce przed nożami wie jak wymienić. Czy należy rozebrać z dwóch stron i. jak zdjąć ta przekładnie z boku ?
  • Dodaj nową pozycję...
v