Skocz do zawartości

Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'problem'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

Blogi

Categories


Znaleziono 320 wyników

  1. Witam otóż chcę postawić garaż lecz nie mogę dostać pozwolenia od Energii ponieważ przebiegają niedaleko linie wysokiego napięcia. Miał ktoś może później problemy z Energą po budowie bez pozwolenia ?
  2. Witam, posiadam Ursusa 4512, od mniej więcejcpół roku zaczęły się problemy ze skrzynią biegów tzn. Podczas jazdy biegi wchodzą i wychodzą bardzo płynnie, bez zgrzytów. Natomiast podczas postoju i pod obciążeniem jest problem przy wyrzuceniu i wrzuceniu zwłaszcza jedynki oraz wstecznego. Przy wrzuceniu strasznie zgrzyta a przy wyrzuceniu trzeba dwoma rękami trzymać lewarek. Ciągnik chodzi głównie w prasie walcowej i agregacie uprawowym(ciężka brona z wałem). Proszę o wasze rady i uwagi co może być tego przyczyną i jak to naprawić gdyż jest to bardzo uciążliwe. Pozdrawiam
  3. Witam kolegów ! Mam Problem z pracą klimatyzacji w Deutz k110 mianowicie: ciągnik ma 11 lat , skończyły sie wiatraczki od nawiewu klimatyzacji (te na tylnej górnej części kabiny), zamówiłem nowe, i przy okazji również osuszacz, w servisie klimatyzacji podłączyli ciągnik pod maszyne , sprawdzili szczelnoś itd wszystko ok. zzadzwoniłem do delera zapytałem o iloś czynnika i oleju (1600g czynnika + 210 g oleju), klimatyzacja została nabita, ciągnik został odpalony i ....nastąpił problem bo zaczeła się grzac chłodnica i osuszacz , ciśnienie ciśnienie klimatyzacji zaczeło wzrastac na wolnych obrotach do ponad 30 bar, i nawet nie rozłanczało sprężarki a w kabinie ledwo co chłodziło, Zaczeliśmy sprawdzac z mniejszą ilością czynnika ,czujniki też są sprawne i nic .... czy ktoś miał taką przypadłoś?
  4. Witam tak jak w temacie mam problem z niedziałajacymi polbiegami (żółw i zając) w ciągniku new holland tl100 prosił bym o pomoc doswiadczonych uzytkownikow co moze byc przyczyna co nalezy sprawdzić. Zapomniałem dodac ze żółw działa bo to polbieg startowy tylko nie przerzuca na zająca Z góry dziękuję i pozdrawiam licze na szybkę odpowiedzi.
  5. Witam kupiłem mercatora w tamtym sezonie i bez przyspieszacza jedynka jak i wsteczny nie ciągnął a pod obciążeniem tym bardziej lecz po dodaniu przyspieszacza jedynka jechała lecz wsteczny pod górkę nie. Wymieniłem w tym roku oba pasy jezdne i dalej jest to samo przyspieszacz na zero i na wstecznym nie wyjadę pod mała górkę czy na jedynce jak pszyspieszacz jest na zero to przez granicę nie przejdę. Dodam że docisk jest na sprężynie. Proszę o poradę
  6. Wiatm. Na okres żniwny pożyczyłem od Teścia przyczepę wraz z ciągnikiem MF 2640 i podczas jazdy powstaje problem z przyśpieszaczem ponieważ po naciśnięciu przycisku przy biegach od przyśpieszki jest zero jakiej kolwiek reakcij. Ciągnik jest z 88r. Pytałem Teścia i mówi że mechaniczne wszystko ok jest tylko uwalona jest elektryka. I tu moje pytanie chciał bym to naprawić lecz nie wiem co gdzie i jak... gdzie powinny iść 3 kabelki co wychodzą z przycisku przyśpieszki. Może miał by ktoś schemat elektryczny lub jaką kolwiek wiedzę i doświadczenie i chciał by podzielić sie i pomóc bo wujek google za bardzo nic mi nie mówi... Za wszystkie porady i sugestie z góry dziękuję a jeśli jest już taki temat to przepraszam za utworzenie nowego. Pozdrawiam.
  7. Kto posiada Fendta 5220 Laverde rev225 albo MF z komputerem agritronic ? Mam Laverde z agritronic i jest z nim problem bo pokazuje błąd c12 i nie widać ustawień dodam że raz jest ok a za chwile wyświetla c12 czasem wystarczy że kombajn z obrotów zejdzie i wraca do normy a czasem brak zgasić i uruchomić na nowo podobno błąd oznacza wewnętrzne uszkodzenie komputera tylko czemu raz działa przez 3 dni nic nie wyskoczy a jak go jeb*** to co 15min wywala miał ktoś taki przypadek??
  8. Problem w womem renault ceres 85

    Witam mam problem z womem w renault ceres 85 problem polega na tym ze włączylem walek na obroty 540 eco ta dzwignia kolo siedzenia i teraz nie moge zmienic obrotow na 540 dzwignia wydaje sie jakby byla zablokowana prosze o pomoc uzytkowników co moze byc przyczyna
  9. Witam w moim jd 2140 po wymianie orbitrola podnosnik nie dziala chyba ze skrece kierownice na max to dziala
  10. Witajcie. Mam problem z moim Ursusem 10014H z 2011r. Napęd cały czas jest załączony. Pomimo tego, że lampka od napędu gaśnie, napęd przedni nie rozłącza się, przez co jakiś czas temu urwała mi się flansza przy przednim moście Odnalazłem pod siedzeniem elektrozawór odpowiedzialny za rozłączanie przodu, napięcie dochodzi, masa również sprawna. Wyjąłem cały elektrozawór i sprawdzałem na krótko na stole. Zaworek wewnątrz po przyłożeniu napięcie przesuwa się o ok 1cm na zewnątrz, więc jest sprawny. W ciągniku tym napęd jest domyślnie załączony, a podanie napięcia na elektrozawór powinno napęd rozłączyć, co u mnie się nie dzieje. Podniosłem cały ciągnik do góry, wrzuciłem bieg i zacząłem kręcić w powietrzu. Czy napęd był włączony, czy nie przednie koła kręciły się jednakowo. W terenie też widać, że pomimo wyłączonego napędu przód pobiera, przez co mam bardzo zużyte przednie opony. Czy ktoś miał podobny problem i udało mu się go jakoś rozwiązać? Co może być przyczyną nierozłączającego się napędu oprócz elektrozaworów? Korzystając z okazji, może ktoś poleciłby mi jakiś olej do hydrauliki i skrzyni biegów, bo szykuje się do wymiany, ponieważ pod dolaniu do hydrauliki oleju Orlen Gl-4 80w cały układ hydrauliki zaczął się bardzo mocno grzać i na rozgrzanym oleju wspomaganie zaczyna ciężej chodzić. Myślałem nad zastosowaniem oleju 10w30 coś takiego jak UTTO lub STOU, bo są rzadsze i grzanie się hydrauliki powinno ustać.
  11. problem case 956 xl

    witam mam kolejny problem z case. olej w skrzyni jest strasznie gorący po przejechaniu ok 15km. przewody od zalaczania przedniego napędu też. czy to tak ma być? pozdrawiam
  12. Czy miał ktoś może problem z wymontowaniem widocznego na zdjęciach elementu który jest na wieloklinie.. Ściągaczem po polaniu WD 40 nie chce się zdjąć.
  13. Problem z numerem vin

    Witam, Zakupiłem traktor Case 1056xl z Holandi który nie był nigdy rejestrowany ,aby go zarejstrować w PL musi przejść szczegółowy przegłąd tzw "zerowy" Niestety diagnosta nie potrafi znaleść numeru seryjnego nabitego na traktorze i bardzo się o to czepia.
  14. Problem z manitou 845

    Witam mam problem z manitou 845 nagle zginął gaz sprawdzałem linke i potencjometr na końcu linki i pomysły mi się skończyły pompa cata chyba ze jest coś pomiędzy ,proszę jak ktoś coś wie o pomoc
  15. koledzy ma problem z podawaniem siatki to znaczy owija się ona na gumowym walcu kombinowałem już na wszelki sposoby myłem walec sypałem go talkiem bo mówili mi że siatka się może przyklejać poluźniłem docisk walca stalowego bo jedynie on był inaczej wyregulowany niż podaje instrukcja ale teraz z hamulcem nie może pociągnąć siatki trzeba go ponieś na początku ma ktoś jakiś pomysł co mogę jeszcze zrobić i jaka siatka jest do nich najlepsza
  16. Ładowacz MX80 problem

    Witam, mam problem z ładowaczem mx8. Kiedy podnoszę go do góry wszystko gra ale gdy chce opuścić to opada ze 40 centymetrów po czym się blokuje. Aby opuścić go o kolejne 40 centymetrów muszę wykonać ruch joystickiem od siebie wtedy puszcza. To samo dzieje się gdy chce zmienić położenie łyżki, kiedy daje joystick do siebie nie reaguje dopiero kiedy kilka razy machnę od siebie wtedy się odblokowuję. Co może być tego przyczyną ? Czy to coś z tymi elektrozaworami ? Jedna z tych czarnych cewek była zapieczona.
  17. Problem ze sznurkiem w presie.

    Witam. Mam problem z presją John Deere 545 W presie nie chce ruszyć sznurek. Może wiecie w czym tkwi usterka ?
  18. Witam mam problem z prasą John Deere 580 mianowicie podczas prasowania dość mokrej zielonki balot wychodzi nieforemny, słabo zbity i nie osiąga wymiaru zadanego np Gdy ustawie 120 do balot wychodzi z 90 cm, gdzie może leżeć przyczyna? Spotkał się ktoś z takim problemem? Ciśnienie podczas prasowania dochodzi do 200 bar a podczas owijania spada na ok 165 bar.Dodam jeszcze że gdy zatrzymam się z balotem i obraca się bez podawania masy do wymiar na wyświetlaczu powoli rośnie.
  19. Witam wszystkich , od pewnego czasu mam problem z prasą vicon rv 157 mianowicie z nożem od siatki , czasem nie przecina siatki ( nóż nie dochodzi do końca ) jak wyłącze sterownik to nieraz jest ok ale zrobie 3- 4 belki i problem znowu się pojawia... nie wiem co robić proszę o pomoc
  20. Witam. Mam problem z przełączeniem prędkości wałka wom w mf 6120 tzn. niezależnie od położenia dźwigni zmiany prędkości nawet gdy ustawię ją na 540 obrotów to wałek działa na 1000 obrotów to samo przy obrotach eco. Co może być przyczyną? Z góry dziękuję za pomoc
  21. Witam, mam problem mianowicie gdy prasuje i na sterowniku pokazuje mi ze zawsze jest za duzo np siana z prawej strony na a problem wystepuje nawet jak nawet nic nie ma w prasie! Czego to moze byc wina, sterownika, czujników...? Moze ktos wie o co moze chodzic, moze ktos mial podobny problem. Na obrazku pokazałem jak to mniej wiecej wyglada. Pozdrawiam
  22. Witam, jestem tutaj nowy więc z góry przepraszam za jakiekolwiek błedy itp. Mam problem z prasą walcowo-łańcuchową DF 1.8 V UNI fAMAROL , mianowicie przy pełnej komorze nie potrafie podnieść klapy do góry przy zrobieniu 15 bali tylko 3 otwarcia poszły bez problemu a z resztą masakra. Traktor ma 180 bar na cisnieniu w hydraulice a w prasie za elektro zaworami jest podobnie ! JAK KOMORA PRASY JEST PUSTA DZIAŁA WSZYSTKO BEZ ZARZUTÓW. Dzięki z góry za pomoc Pozdrawiam
  23. Problem z malinami

    Witam. mam problem z malinami. Żółką liście jak na zdjęciu. Można im jakoś pomóc?
  24. Case 1420 problem z ustawieniem

    Witam. Od niedawna jestem posiadaczem Case 1420. W tym roku będą to moje pierwsze żniwa z tym kombajnem i w związku z tym mam do was kilka pytań. Mianowicie, wyjechałem nim pierwszy raz w pole aby sprawdzić jak maszyna działa i zaobserwowałem kilka problemów, z którymi nie mogę sobie poradzić. -> Kombajn tnie słomę, (sieczkarnia jest schowana, nie chcę, żeby była pocięta). Zauważyłem, że jest pocięta bardzo drobno już na rotorze. -> Słabo czyści zborze, w zbiorniku jest pełno kłosów Bardzo proszę was o pomoc, jakieś rady co zrobić, ewentualnie, jeśli moglibyście przyjechać i pokazać co i jak, lub zaprosić mnie do siebie aby wyjaśnić jak wszystko dobrze ustawić.
  25. Witam . Problem dotyczy tego że gdy włączam przedni napęd w ciągnik ten wogule nie ciągnie na przednie koła .
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.