Skocz do zawartości

Żyto hybrydowe Serafino



Serafino rok po kwalifikacie na najlepszym kawałku


Rekomendowane komentarze

Raczej da się poczytać w necie, tak na szybko to łączone są cechy 2 lub więcej odmian macierzystych na etapie zapylania. To co uzyskane w plonie nazywa się hybrydą która tylko w następnym pokoleniu utrzymuje swoje cechy ( tak samo rzepak, kukurydza itp). W następnym to po prostu zwykle żyto nie wiadomo jakie. Więc stąd moja opinia, że szkoda pola na takie eksperymenty bo w skrajnym wypadku będzie ładnie wyglądać, a plon może być mizerny.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v