Skocz do zawartości

Warchlaki



18 doba chyba trochę podrosły ;)
  • Like 1



Rekomendowane komentarze

Sprzedaże zawsze miałem ustalane z paszy I zawsze było okej A teraz wywaliły duże zużycie paszy A średnia sprzedażowa wyszła 115 kg to na 100 sztukach przeszło tona mniej sprzedana I tu już strata przeszło 6 tyś plus to co zjadły ponad normę.


To taka cenę dal mi Amanowicz zakłady Dobrosławów. Druga partia jedzie do Publimaru po 6.1 netto


Po za strefa Amanowicz od 6.5 netto w strefie 5.8 takie są realia kazdy rucha rolnika w strefie jak może

Kurczę a może przychorowaly, może jakaś adenomatoza albo coś, ja sprzedaże liczę po dniach tuczu a nie po paszy, wstawiam 28- 30kg i w 90 dniu tuczu zakładam przyrost największych sztuk na 1.03kg i przy sprzedaży wagą wychodzi zawsze +- 1kg od kilku lat. Ale to wszystko zależy czym karmiasz, jaki prosiak itp więc u każdego trochę inaczej wychodzi

8 godzin temu, swiecznik napisał:

Te strefy to tylko czysty zarobek dla ubojni każdej jednej niezależnie od gatunku zwierząt. To jest chore. Dopóki nie zniosą niebieskiej strefy ja nie wstawiam świń i chyba o to chodzi w tej całej polityce. Martwi mnie tylko MR bo mam w biznesplanie wpisane 400 sztuk sprzedanych świń rocznie...

Napisz do agencji prośbę o zmianę biznesplanu. Ja tak zrobiłem z krowami. Napisz, że asf, że ceny, że to, że tamto. Mi poszli na rękę.


Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v