Przyszłe mamki:) Kilka sztuk już zacielonych.
krzychuuuuu 46 Opublikowano 18 Maja 2017 W jakiej wadze/wieku zacielasz? Mam 5 sztuk skonczyly rok +- 400kg i sie zastanawiam czy juz zacielac. Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/691185-jalowki/#findComment-2144569
DzikiSimental25 54 Opublikowano 18 Maja 2017 Ładne stadko będzie jak się wycielą. Wszystkie swojego chowu ? Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/691185-jalowki/#findComment-2144581
JarekBazydlo 2957 Opublikowano 18 Maja 2017 Dwie sa swojego chowu reszta kupiona. Ja patrzę najpierw na rase później na wiek a na samym końcu na wage. Rok i 400kg u jalowki? To chyba mega zatuczone są... Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/691185-jalowki/#findComment-2144583
DzikiSimental25 54 Opublikowano 18 Maja 2017 Wszystkie LM zacielone ? Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/691185-jalowki/#findComment-2144586
Jakub667 164 Opublikowano 18 Maja 2017 Opróżnij skrzynkę mam kilka pytań Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/691185-jalowki/#findComment-2144625
krzychuuuuu 46 Opublikowano 18 Maja 2017 Te wieksze maja moze 400kg ale maja wiecej jak rok. Reszta troche mniejsza i dokladnie po 12 miesiecy. Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/691185-jalowki/#findComment-2144732
JarekBazydlo 2957 Opublikowano 19 Maja 2017 Pytaj pod zdjęciem Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/691185-jalowki/#findComment-2144813
tabasco 73 Opublikowano 19 Maja 2017 Krzychuuuu@ na Twoim miejscu poczekałbym jeszcze ze dwa, trzy miesiące i wtedy można zacielać - przełoży się to na późniejszą hodowlę Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/691185-jalowki/#findComment-2144814
Jakub667 164 Opublikowano 19 Maja 2017 Widziałem w galerii że kolega utrzymuje byki na rusztach i matach mam w planach taki sam system tylko że na uwięziowej . I mam kilka pytań jak to zdaje egzamin jaka jest zalecana głębokość pod rusztem bo ja to chcę zrobić żeby z pod ruszt spływało do szamba i jak to cenowo wychodzi ? Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/691185-jalowki/#findComment-2144856
JarekBazydlo 2957 Opublikowano 19 Maja 2017 Na uwięzi odradzam ruszta lub maty ponieważ nie wytrzymują stawy. Ja sam przerabialem z uwieziowej na luz. Wejdzie wiecej sztuk i nie ma broblemu z stawami Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/691185-jalowki/#findComment-2144903
Jakub667 164 Opublikowano 19 Maja 2017 nawet jak one będą od ponad roku do uboju ? Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/691185-jalowki/#findComment-2144905
JarekBazydlo 2957 Opublikowano 19 Maja 2017 Maksymalnie wytrzymaja 2-3miesiące później stawy sie odezwa Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/691185-jalowki/#findComment-2144909
Jakub667 164 Opublikowano 19 Maja 2017 a jak to jest jak mają krowy w takim systemie i jakoś kilka lat trzymają ? Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/691185-jalowki/#findComment-2144921
JarekBazydlo 2957 Opublikowano 19 Maja 2017 Spróbuj zobaczysz. Ja pisze tylko jak jest Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/691185-jalowki/#findComment-2144939
DzikiSimental25 54 Opublikowano 13 Marca 2018 Wycieliły się już ? Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/691185-jalowki/#findComment-2287915
JarekBazydlo 2957 Opublikowano 13 Marca 2018 Czarna i jedna LM juz drugi raz sa zacielone;) Reszta zacielona w grudniu na dniach bede robil USG czy cielne Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/691185-jalowki/#findComment-2287919
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się