jak myślicie ile pszenicy pomieści ?;\u003e
Gość Opublikowano 19 Lutego 2016 4,5 tony. Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/628227-rozrzutnik/#findComment-1878477
Elektro2015 89 Opublikowano 19 Lutego 2016 opony nie wytrzymają jak nasypiesz równo z nakładami Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/628227-rozrzutnik/#findComment-1878483
RadekRycki 2 Opublikowano 19 Lutego 2016 opony wytrzymały spokojnie w żniwa było testowane i świetnie się sprawowaly okładki tylko nie było ważone, 3 zbiorniki z bizona weszły pszenicy wiec około 6 t Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/628227-rozrzutnik/#findComment-1878523
Jarecki88 215 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zbiornik Bizona ma 2,5m3. Dobra pszenica (13,5% białka) ma gęstość około 0,75. Żeby zbiornik ważył 2 tony, musiałby być idealnie pełny a pszenica musiałaby mieć gęstość 0,8, czyli 14% białka. Inaczej nierealne. Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/628227-rozrzutnik/#findComment-1878622
artur125 1328 Opublikowano 19 Lutego 2016 3.8 x 1.8 x 0.9m= 6.15m3 6.15m3 x 0.75= 4.6t pszenicy 6.15m3 x 0.8= 4.93t pszenicy chyba że pomyliłem wymiary rozrzutnika Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/628227-rozrzutnik/#findComment-1878632
artur125 1328 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zbiornik Bizona ma 2,5m3. Dobra pszenica (13,5% białka) ma gęstość około 0,75. Żeby zbiornik ważył 2 tony, musiałby być idealnie pełny a pszenica musiałaby mieć gęstość 0,8, czyli 14% białka. Inaczej nierealne. po raz pierwszy spotykam się z określaniem zawarości białka względem gęstości? to sprawdzona metoda? Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/628227-rozrzutnik/#findComment-1878637
RadekRycki 2 Opublikowano 3 Marca 2016 najwięcej było 5100 kg i jeszcze z jedną łyżka by weszła Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/628227-rozrzutnik/#findComment-1888524
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się