Skocz do zawartości

Byki



Z dedykacją dla kolegi @Zetorek12 który zmusił mnie do zrobienia tego zdjęcia :lol:

Problem z wrastaniem łańcuchów już zażegnany ;)


Rekomendowane komentarze

nie no tak u mnie aż źle nie było, zawsze przed karmieniem wymiatam korytarze paszowe, wczoraj rano wymiatałem i nic nie zauważyłem, dopiero jak wieczorem wymiatałem zauważyłem że coś śmierdzi, i temu ostatniemu na foto jedno ogniwo było lekko wrośnięte ale wyszło bez żadnych problemów, rano powlekliśmy łańcuch wężem strażackim i jest ok ;)

 

Łańcuchy nie są za ciasno, bo jest miejsca na dole że dwie ręce zmieszczę, to kwestia tego że łańcuchy są ciężkie ...

Byk ma 170 cm ;)

 

Może jakiś filmik zrobię ale bliżej wiosny jak będzie więcej bydła :) Masz namyśli tą jałówkę mieszaną z LM ? Oczywiście że mam, rozważałem by ją zacielić i sprzedać jako cielną ale jest ryzyko że nie dostanę klienta na nią tak więc chyba pójdzie na mięso, co prawda mam jeszcze czas do decyzji bo ona ma dopiero 9 miesięcy.

 

Te dwa co krowa odpaja to krusia i byczek ;) Nadal im mleko daje bo puki nie mam cielaka nowego to nie mam co z tym mlekiem robić.

 

Zrobię dziś im zdjęcie.

Znawca się znalazł .....

 

Bielona była cała obora późnym latem, a to już nie moja wina że byki sr**ą po murach z metr za siebie i ściany liżą i ryją w niej rogami, teraz nie mam zamiaru tego bielić bo to się mija z celem (zima)

 

A przęsła, przyznaje że mogły być pomalowane jak je zamontowałem, ale jak widzisz, nie zrobiłem tego, a teraz jak jest bydło to już tego nie zrobię bo nie mam gdzie je przenieść na 1-2 dni.

 

Pochwal się swoją oborą i dopiero po tym krytykuj ;)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v