Skocz do zawartości

John Deere 6230 Premium & Krukowiak



Pryskanie RSM-u po ścierni rzepaczanej.


Rekomendowane komentarze

"Szeroki stosunek węgla do azotu w słomie powoduje intensywny rozwój mikroorganizmów, które na budowę swego ciała zużywają azot zawarty nie tylko w słomie, lecz również azot zawarty w glebie. Po obumarciu mikroorganizmów jest on dostępny, ale zbyt późno by początkowy rozwój roślin następował właściwie. Jest to przyczyną, że rośliny okresowo mogą odczuwać niedobór tego składnika". Dla tego stosuję azot na każdy rodzaj słomy niezależnie czy rzepaczany i pszenny itp.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v