Skocz do zawartości

Zetor Forterra 11441 + Kverneland EM-85

Odwiedziny @mateo12 i @tomi16 u mnie na polu :)
Fotki robione przez @mateo12 :)

ZESTAW TYGODNIA 15 III - 21 III 2009

Rekomendowane komentarze

Ten pług jest z 2004 roku... może i dużo zapłaciłem (30tyś zł) ale chciałem pług odrazu do orki bez napraw itp.

Przodku nawet bez łychy jak sie delikatnie jeżdzi nie podrywa.. co do zawadzania kółkem przy obrocie to troche mogłby wyżej podnosić ale to jakos idzie przeżyć

Niby pisze że 40cm na korpus ale jak sie jeżdzi to widać że rzeczywista szerokość orki jest troche wieksza..

Panowie mam go już troche i przemierzyłem ( to jest 4 cylindrowy ciągnik)i niech mi ktos nie mówi że mf pali dużó bo w to nieuwierzę a zetor jet znnay z tego że lubi pociągnąć ze zbornika. A ork ata na lżejszej ziemi jest robiona z prędkością 11km/h. Wiadrem nie leje tylko z dystrybutora i tak mi wyszło sam się zdziwiłem, ale to prawda.

Powód edycji: pisanie komentarza pod komentarzem. Moderator.

Żeby wyżej podnosił to trzeba przestawić ramiona od podnoszenia w miejscu gdzie są do bloku mocowane o 2,3 ząbki i się na końcu zawieszonej maszyny uzyskasz około 10cm wyżej. Tak mi mówił serwisant z zetora. Jeszcze tego nie robiłem ale mam zamiar bo na kołach 34cale agregat podorywkowy za nisko podnosi i jak się po drogach w pole jeździ to czasami się wałem po nierównościach zaczepia.

A co do tego spalania to nie ma mowy żeby 8l. starczyło na ha chyba ze orze się na 10cm. albo koniem. 13 l to minimum przy 90 km i szerokości 160-170cm.