MTZ 82 co na jego temat powiecie?
Przez
ilovemtz, w Belarus, MTZ, Jumz
-
Podobna zawartość
-
Przez darkowe1
Pany założyłem nowy rozdzielacz . Plug talerzowke czy przyczepę kieruje na małym gazie . Dziś prasowalem i nie ma siły podnieść klapy do końca 3/4 i stoi macie jakieś pomysły ciśnienie ustawiłem na 180
-
Przez Benzynek
Witam. Mam problem podczas pracy ciągnik zaczął mi się zapowietrzać. Wymieniłem pompkę zasilającą i teraz podczas pracy ciągnik na chwilę traci obrony a po chwili wraca wszystko do normy. Filtr paliwa wymieniony przewody sprawdzone. Podczas zapowietrzenia jak odkręcam śrubę od odpowietrzenia na filtrze paliwa to trochę powietrza wyleci w paliwo płynie. Na pompie podobna sytuacja. Po odpowietrzeniu przez chwilę jest dobrze i sytuacja się powtarza
-
Przez Junkers
Witam jak w tytule, pilnie potrzebuje schematu instalacji elektrycznej do ktoregos z tych ciagnikow (Belarus 920.4, 952.4,1025.4) obojetnie ktorego bo sa takie same, nigdzie znalezc nie moge.. :\ bylbym bardzo wdzieczny.
Chodzi o modele z aku z przodu, heblem sterowanym na guzik z kabiny, i przetwornica przed chlodnicami.
-
Przez Barbatoos
Robiłem remont hydraulikiem w MTZ 82 z 1999 rok.
Założony nowy rozdzielacz hydrosila, nowa pompa i nowy regulator, nowy olej i filtr
Po zamontowaniu wszystko fajnie działało przez jakieś 2ha orki.
W pewnym momencie podczas obrotu pługa dźwignią przy kierownicy usłyszałem jakiś trzask i dziwne terkotanie.
Okazało się, że wywaliło mi olej na połączeniu zasilania pompa -rozdzielacz (tam przy rozdzielaczu).
Wygląda jakby podczas pracy poluzowała się śruba.
Dokręciłem i teraz jest ok, olej nie leję się ale od tej pory podczas ruszania dźwigienkami przy kierownicy rozdzielacz jest głośny - wcześniej wszystko cicho pracowało.
Podpowie ktoś co to może jeszcze być?
-
Przez rastafarmer
Witam wszystkich bardzo serdecznie!
Jestem nowym użytkownikiem- pomimo tego że przeczytałem regulamin, proszę o troszeczkę wyrozumiałości i uwagi jeśli robię jakieś błędy
Mianowicie posiadam MTZ-ta 82 z przednim napędem. W najbliższym czasie chciałbym wymienić w nim opony z przodu.
Fabrycznie mam wstawione 11,2 R20. W związku z powyższym mam do Was pytanie- czy jest możliwość wstawienia opon 12,4 R20? Czy to się wszystko "zgra" bez wymiany tylnych opon?
Proszę o porady i uwagi.
Pozdrawiam!
Szymek
-