Skocz do zawartości
News
Zaloguj się, aby obserwować  
Balzak

Podobno Mleczarnie Ostrołęka i Mlekovita razem!!

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Balzak    2

podobno te dwie mleczarnie sie połączyły czy cos wiece na ten temat??? Co sądzicie o tym a może znacie zasady połaczenia???

 

Czy dobra to alternatywy?? Piszcie co uważacie w tej sprawie


<p>Doradca Żywieniowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wojtek3222    2

Tak połączenie ma być od 1 maja :D Ja uważam ,że to bdb ,że się łączą Mlekovita to mleczny gigant ,a Ostrołęka ma nowy zakład w ,który po połączeniu zacznie pracować na 100% swoich mozliwości .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ja tez cos slyszalem ze teraz maja sie laczyc z mleksem ale niewiem jak to jest najpierw mieli sie laczyc z piatnica pozniej z dylewem a teraz z mleksem ciort wie co z tego bedzie najwazniejsza jest tylko dla mnie cena mleka a z kim tam sie bedo laczyc to mnie to nie obchodzi aby mleko wychodzilo chociaz po 1,50zl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Balzak    2

Grzesiek0090 to chyba teraz po 1. 50 to ci w ostrołece nie wychodzi


<p>Doradca Żywieniowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wojtas    74

to musze was zmartwić. ja oddaję mleko do mlekovity wysokie mazowieckie czyli to macierzystego zakladu tej firmy. mam pełny udział i nawet wtedy gdy ceny były najwyższe mleko nie kosztowało więcej jak 1,50. (1, 45 - 1,48) więc nie liczcie że wam od razu nawalą .teraz dużo nie staniało , podobno 8 groszy na litrze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wojtek3222    2

Po 1,5 zł na bank nie dadzą (przynajmniej narazie) , ale myślę ,że to bardzo dobrze ,że te 2 mleczarnie sie połączą , ciekawe co się stanie z udziałami dostawców ,którzy do tej pory odstawiali mleko do Ostrołęki .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Balzak    2

Czy dobrze to wyjdzie w praktyce ale zawsze jakaś Alternatywa jest jedna i druga mleczarnia ma swoje atuty wiec z połączenia może wyjść coś ciekawego. Konkretne warunki tego połączenia chyba jeszcze nie sa znane


<p>Doradca Żywieniowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Grzesiek0090 to chyba teraz po 1. 50 to ci w ostrołece nie wychodzi

kolego balzak ja napisalem zeby mleko chociaz wychodzilo po 1,50 a obecnie wychodzi mi 1,25 1,30 ale byl taki czas ze mleko wychodzilo mi po 1,50 wtedy to juz bylo dobrze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
and    1

kwestią do zastanowienia jest to, jak będą traktowani mniejsi dostawcy z Ostrołęki, i to czy Ostrołęka nie stanie się po prostu zakładem produkcyjnym Wysokiego. No i co z udziałami spółdzielców...


can do

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Balzak    2

Ostrołęka napewno bedzie zakładem produkcyjnym, Bo to Mlekowita bedzie zakładem przejmujacym, A ostrołęka przejmowanym. Bo wątpie zeby duży zakład dał sie przejąc mniejszemu. teraz tylko czekać na warunki przejęcia,

 

A sprawa udziałów jest faktycznie ciekawa, mysle ze jakos to bedzie załatwione nikt na tym nie straci


<p>Doradca Żywieniowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bamboocha    7

Hmmm pierwsze słyszę o tym połączeniu. Jestem cieka jakie są tam warunki odbioru mleka itd. no co z tymi udziałami będzie... Sam nie wiem czy to będzie dla nas dobrze czy źle czy cena nie będzie niższa???? Zobaczymy co czas pokaże. Ale info mile widziane w każdej chwili.


http://www.youtube.com/user/michalqaz123 <------ Moje dzieła :)Polecam!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ostrołęka będzie oddziałem produkcyjnym, bądź w najgorszym przypadku podmiotem skupującym surowiec. Co do udziałów to zostaną one przejęte przez Mlekovite na poczet udziałów w tej że spółdzielni ale jako, że w przeliczeniu na PLN są droższe trzeba będzie jeszcze do nich dopłacić.

Tak przynajmniej to wygląda po połączeniu SM Lubawa z Mlekovitą.

Co do samego zakładu to będą spore redukcje pracowników- już taka polityka Mlekovity


Agatka (dla przyjaciół Bajbusek) Taka maleńka istota, a nadaje życiu zupełnie nowy wymiar :D

Praca wymagająca zaangażowania więcej niż jednej osoby jest pracą źle zorganizowaną!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Balzak    2

Aby płacili za mleko to mi tam bez znaczenia co bedzie w ostrołece. Teraz rynek Mleka jest nie ograniczony i o rolnika kazdy zabiega wiec jak nie tu to w innej mleczarni.


<p>Doradca Żywieniowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Sorki,że w tym temacie ale nie chciałem zakładać nowego tematu. Czy to prawda,że Mlekovita to niemiecka firma ?? Tak sie wczoraj dowiedziałem...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
samex69    33

To masz chyba złych informatorów ! Jeszcze do nie dawna to była firma polska , z premedytacją piszę "firma" bo to nie jest spółdzielnia tylko firma założona na zasadach prawa handlowego a nie spółdzielczego.

W sumie nie wiem jak jest obecnie ale wątpię czy masz rację.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez KasiaMk
      Cześć. Posiadam małe gospodarstwo rolne (4 krowy mleczne). Od niedawna zajmuję się ekologiczną produkcją serów. Zbieram mleko z całego tygodnia i w piątek ogrzewam, ale sery wychodzą kwaśne i nie wiem gdzie popełniam błąd.
       
      Przetrzymywanie:
       
      Codziennie doję krowy i cedzę przez ściereczkę do osobnych wiaderek. Potem te wiaderka wkładam do zimnego miejsca, żeby mleko ostygło. Po 2-3 dniach mleko się kwasi i pojawia się śmietana. Wtedy przenoszę wiaderka do ciepłego miejsca i zbieram śmietanę. Później to mleko siedzi do piątku w temperaturze pokojowej.
       
      Ogrzewanie:
       
      Zalewam skwaszone mleko gorącą (wrzącą) wodą. Około 1 litr wody na 8 litrów skwaszonego mleka. Mleko to podgrzewam na palniku i dolewam świeżego słodkiego mleka (około pół litra). Gdy ser się ogrzeje to przelewam do gazy i formuję ser. Czekam, aż się odcieknie serwatka i gotowe.
       
      Niestety ser wychodzi kwaśny a nie słodki. Może ktoś coś doradzi? Gdzie popełniam błąd?
       
      P.S. Nie wiem czy to ważne, ale zawartość tłuszczu w mleku od moich krów oscyluje wokół 3,2%.
    • Przez darek16
      Moze ktos wie jak zniszczyc bakterie w mleku u krow bo ja nie wiem a nie moge dostać 1
      ludzie sypia jakis proszek ale jaki moze ktos wie?
      prosze o każda rade.

    • Przez sthranislaw
      Pół roku temu założyłem nową bezprzewodową dojarkę by poprawić technikę dojenia, czystość etc.
      Dziwne że po przejściu z dojarki bańkowej na dojarkę przewodową wyniki badań nie zmieniły się praktycznie w ogóle a gorzej pogorszyły się i ostatnio mam bakterie rzędu 180 tys. or mln. Wiem że norma jest to 100. Grozi mi mleko poza kwotowe jak to jest możliwe skoro dojarka jest myta po każdym doju (doje dwa razy dziennie, środki etc.) Przed dojem mycie (preparat myjący, ręczniki papierowe) po doju dezynfekcja strzyków normalnie już mi sił brakuje. O co w tym wszystkim chodzi. W jaki sposób jeszcze mogę poprawić czystość doju ? Somatyczne ekstra mleko ekstra a bakterie i pozakwotowe...
      Czy można się od tego odwołać jak to zmienić co mam dalej robić
    • Przez michalmr99
      Poszukuję miarkę ilości mleka do schładzalnika Mueller m-250 o pojemności 995 litrów. Schładzalnik jest w kształcie tzn. wanny. 
    • Przez adeq15
      witam ma do was pytanie mam znajomego który chce miec obore pod oczena co musi zrobic a by to uzyskac ja slyszakem ze musi kupic jaluwki zacielone i musie miec ih conajmniej cztery na doplaty a 20 zeby miec obore pod oczena czy to prawda??
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.