Rafal_john3140

Zwiększenie wydajności Trolla

Polecane posty

Koledzy!

Jestem posiadaczem 25 letniego Trola wyprodukowanego w Ełku. Ogólnie maszyna działa, co prawda mało pracuje ale jest bezawaryjna.Problem jest tego typu ze Troll działa tak powoli i ociezale, że NIE DA SIE TYM BEZ NERWOW PRACOWAC.Jest tak od nowosci.

I tu rodzi się moje pytanie- czy da się zwiekszyć wydajność układu hydraulicznego tego szmelcu? Podkrecenie któregos zaworu? Wymiana pompy?

Co myślicie o czymś takim? http://allegro.pl/43l-przekladnia-z-pompa-do-ladowacza-troll-hylmet-i5875500214.html#thumb/1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bratrolnika    13988

u nas troll pracuje z C-330M, na silniku obroty 1000obr/min. , powyżej nie warto bo zaczyna szarpać,pompa ma wtedy za dużą wydajność, więc tak jak kolega powyżej polecam wymianę pompy, widocznie masz już na wykończeniu, oryginalna pompa daje sobie spokojnie radę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Filtr czyściłem. Co do wymiany pompy nie sadzę zeby to coś dało, bo ładowacz mimo ze ma 25 lat w ciagu roku pracuje 2 max 3 dni, nie zdązyłaby sie zuzyc. Zresztą Ojciec mówi ze chodziła tak samo od nowości.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bratrolnika    13988

Czyli uważasz ze tylko dla ciebie zrobili trolla z mala wydajnością pompy? Sprawdź ciśnienie na pompkę, na wejściach rozdzielacza, droznosc przewodów, bo wydać 1000zl i nie naprawić usterki łatwo, tylko czy warto

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Czyli uważasz ze tylko dla ciebie zrobili trolla z mala wydajnością pompy?

Nie, nigdy nie pracowałem na Trollu innym niż mój i póki co brałem to za ustawienie fabryczne.

 

Mam to mierzyć na przewodzie "siły" z pompy? W jakies plus minus skali ma miescic sie cisnienie?  Musze zorganizować sobie do tego zegar.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bratrolnika    13988

dokładnie, na przewodzie zasilającym rozdzielacz, ciśnienie pewnie w granicach 130-180atm, choć tego pewien nie jestem, niemniej poniżej 120atm.  hydraulika raczej działać nie będzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
michalrol99    87

Może troche z innej beczki i odgrzebuje stary temat ale nie wie ktoś ile powinno być oleju w zbiorniku ładowacza trol?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Krzysiek_case
      Witam! Czy kogoś uszczelniał rozdzielacz w cyklopie czeskim, mam pytanie czy ta "głowica" jest demontowana i czy są tam jakieś uszczelniacze ? Zdjecie w linku https://zapodaj.net/84bd5c6a6e4b3.jpg.html
    • Przez PatrykSA14
      Cześć, mam problem z rozdzielaczem w cyklopie t214, jedynie co mogę zrobić to rozłożyć łapy, złożyć już nie, reszta dźwigien nie reaguje zupełnie. Nadmienię, że zaczęło się tak od momentu wymiany uszczelnień na przegubie głównym, wymianie oleju (80l) oraz wymianie jednego kołpaka (dźwigni przy rozdzielaczu). Przed wymianami rozdzielacz reagował, jak należy. Może ktoś z forumowiczów spotkał się z tym problemem oraz będzie skłonny pomoc. Z góry dzięki 😁
    • Przez mariusz031992
      Witam serdecznie. Chciałbym zbudować łyżkę podsiębierną do ładowacza troll. Niestety brak mi wizji wymiarów samej łyżki jak i mocowań czy też tej "przekładni" pod siłownik. Macie może jakieś rysunki techniczne (nawet i odręczne) czy też  może podacie wymiary wszystkich elementów? https://www.youtube.com/embed/ZOfuYrYxVJI 
    • Przez mich89
      Co może być przyczyną że pół ladowacza działa pół nie? Pompy podają olej, rozdzielacz który odpowiada za pół funkcji po regeneracji, w zbiorniku robi się piana? Wcześniej wszystko działało ok, teraz lipa, czyżby woda do oleju się dostała? 
    • Przez Krzysiek_case
      Witam. Od jakiegoś czasu główny siłownik od podnoszenia zaczoł szarpać przy opuszczaniu, przy podnoszeniu idze ładnie do góry zaś przy opuszczaniu szarpie jakby zamykało i otwierało przepływ oleju. Ktoś wie co to może być?
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj