Zbyszek123456

Wyskakiwanie rewersu w Ciągniku Jonh Deere 6920S

Polecane posty

Witam,

mam problem ze skrzynią biegów w ciągniku John Deere 6920s. Po rozgrzaniu wyskakuje rewers i ciągnik staje. Po włączeniu rewersa ciągnik rusza. Szarpie również sprzęgło. Wyskakują numery błędów 306, 0,60, EPC31;     306, 0,57, EPC31;   306, 051, EPC04. Po usunięciu błędów problem ustaje jednak po wystygnięciu ciągnika problemy się powtarzają.

Czy mieliście Panowie podobny problem lub wiecie jak go rozwiązać?

Czekam na podpowiedz.

 

Pozdrawiam,

Zbyszek.

 

 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jezyk_nh    0

Witam. Mam identyczny problem ze swoim JD 6920S. Wyskakuje rewers po rozgrzaniu silnika. Te same błędy +  EPC306.061.31 i EPC306.025.31. Może rozwiązałeś już ten problem i wiesz gdzie szukać. Byłbym wdzięczny za odpowiedź.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

rafal3113    0

U nas na gospodarstwie w jd6920 były podobne błędy było to dwa lata temu objawy te same serwis zrobił 4 podejścia i nic

traktor stał miesiąc u sąsiada był koleś co robi john deere i stwierdził sterownik i trafił wymienił traktor działa do dziś sprzęgło tak płynnie to od nowości nie działało 

W drugim 6820 jest od wczoraj tak samo po 2 3 godzinach pracy zapala się trybik i wyskakuje rewers do tego od miesiąca zaczął szarpać na sprzęgle i to mocno

Czekam na mechanika kazał przełożyć sterowniki lecz to samo jest problem z instalacją podobno będzie w czwartek to napiszę jaka diagnoza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jezyk_nh    0

Witam. Problem w końcu rozwiązany. Sprawdzony został rewers, czujniki temperatury oraz wszystkie czujniki ciśnienia skrzyni, przekaźniki i bezpieczniki. Uszkodzony był czujnik prędkości przez który to rewers wyskakiwał. Do sprawdzenia (wysyłkowo) oddałem NIESTETY również sterownik skrzyni biegów do firmy "http://studiomaszyn.pl/". Kontakt z nimi po wysłaniu sterownika był beznadziejny i nikt mi nie potrafił powiedzieć czy coś jest z nim nie tak. W końcu otrzymałem odpowiedź że "coś" zostało przy nim zrobione bo "coś" było nie tak, a sterownik już mi odesłali żebym sprawdził czy się coś zmieniło. No i faktycznie zmieniło się. Po zamontowaniu wszystko zaczęło szaleć w ciągniku (pikały przekaźniki, zniknęły z wyświetlacza półbiegi itp.) Zniszczyli sterownik na tyle, że nie dało się już z niego nawet danych zgrać. Koszt nowego 2500 zł +programowanie i dojazd 500 zł. Dlatego też odradzam jakąkolwiek współpracę z tą firmą. Jak już mówiłem problemem okazał się tylko czujnik prędkości. Cena 240 zł.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Kondzio55
      Witam. Wlasnie zrobiliśmy remont sprzęgła ponieważ łożysko poszlo sie.. Wymienilismy cale tuleje, oby dwie tarcze i 3 lopatki. Oke zlozylismy, wysprzeglik odpowietrzony a biegi nie chca wejść. Nacisniemy sprzeglo a biegi zgrzytaja tak jak wgl by sprzęgła nie bylo. Gdzie szukac przyczyny bo 3 raz rozjezdzac sie nie chce zbytnio. Tarcze oczywiscie dłuższym do silnika, lopatki wyregulowane.
    • Przez quxfrix
      Panowie mam problem z biegami - przód/tył. Mianowicie bardzo "ciężko" wchodzą biegi przód/tył - druga wajcha (mam ciągnik w wersji z dwoma wajchami). Jak zgaszę ciągnik to biegi wchodzą bez problemu. Co może być przyczyną? Da to się jakoś sprawnie naprawić?
    • Przez seba25
      Witam mam problem z rewersem, wyskakuje tylko podczas zjeżdzania z góry przy podjeździe nie ma takiego problemu proszę o porady.
    • Przez Wojto1212
      Witam, czy może ktoś rozszyfrować błędy z wyświetlacza case magnum 7120? 



    • Przez lorak1980
      Witam serdecznie,
      panowie zwracam się z prośbą do szpeców co się może dziać ze skrzynią biegów w T25 na dwie wajchy, otóż zimą była robiona skrzynia tzn. wymieniane tulejki na rewersie plus wymiana łożysk na wałku pośrednim i wymiana podkładek ponieważ stare się wytarły. Wszystko ładnie dotoczone nasmarowane złożone skrzynia chodzi dość cicho, biegi ładnie wchodzą do wczoraj przy pracy z kultywatorem zaczęło przy napędzie na przód zgrzytać na tył jedzie ok. Oczywiście po zdjęciu podłogi luz na podkładkach od strony zabezpieczenia. Pamiętam stary wałek pośredni wyjęty był bo urwane było blokowanie podkładki po prawej stronie i od tamtej pory po zakupie nowego wałka trzeba wyjąć wszystkie podkładki do regulacji pod obudową łożyskiem bo niestety nie idzie wyregulować wałka by z lekkim oporem się kręcił. Bez podkładek jest idealnie po środku. Pytanie dlaczego tak szybko wytarło podkładkę? a może coś rozpiera bardzo na koło na przód co myślicie?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.