Rolnik551

Pronar 82A ciężko odpala

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Pronar
Rolnik551    2

Witam ostatnio pronar ciężko odpala rozrusznik nowy lecz gdy za pompuje pompka paliwa to odpala prawidłowo co jest problemem? Podobno pompa nie podaje dawki na start czy jest to do zrobienia?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kitowiak    442

Problemem jest to że pompka nie trzyma paliwa... :) Najprawdopodobniej oring ci sparciał i przez to ci paliwo schodzi...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

kamciow    87

@up twoja rada jest na zasadzie, boli Cię noga, to załóż wygodniejsze buty. Nie prościej naprawić to co jest zepsute, niż zakładać dosatkowy zaworek i dalej jeździć z tą awarią?


Wiem że popełniam błędy ale dopiero się uczę..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
farmtrac8244    166

Hm albo pompka albo pompa paliwowa. U mnie w tym roku kupiona byłą nowa zasilająca to po założeniu okazało się że tłok jest lepszy w starej. A tak przy okazji co jest problemem gdy jest ponad stan oleju w silniku dodatkowo ciężko pali silnik MTZ wtryski nowe w tamtym roku.Czy może to być już końcówka kadencji pompy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez lukiANDmarcin
      Podobno jest jakaś możliwość podkręcenia jakiegoś zaworu aby podnośnik był mocniejszy proszę o pomoc jak to zrobić gdzie to się znajduje i o co w tym tak właściwie chodzi?
    • Przez jaculek13
      Witam. Mam problem z amortyzacją tura, wyposażony jest w litrowy hydroakumulator, który zaczyna amortyzować dopiero z pełną łyżką. Nigdzie nie mogę zdobyć jaka powinna być wartość ciśnienia gazu. Może już ktoś przerabiał ten temat?
    • Przez foka71
      Witam.Mam problem z moim Pronarem.Otóż pogasły mi wszystkie wskażniki i niektóre kontrolki na desce rozdzielczej,np. od ładowania.Bezpieczniki sprawdzałem,są o.k.Alternator niedawno mi wymieniał jeden mechanior,więc jakieś ładowanie jest,bo światła górne działają,tylko czasem jakoś przygasają.Czy to może być wina złego podłączenia alternatora,czy coś innego za to odpowiada?Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
    • Przez Gamzi
      Dzień dobry. 
      Co to za czujniki? Jeden jest po lewej stronie pod kabina.
      Zdjęcie 1. Wtyczka jest odlaczona i we wtyczce jest włożony kawałek jakiegoś drutu- jakby czujnik pominięty i na krótko wtyczka wspiera. 
      Zdjęcie 2. Drugi czujnik nie wiem gdzie jest ponieważ z tylu wisi tylko wtyczka a czujnika nie widze. Sama wtyczka jest z tylu po lewej stronie wisi na wysokości mocowania górnego lewego silownika


    • Przez Rolnik551
      Da radę rozjechac ciągnik od tyłu muszę doiść do skrzyni a nie chce reduktora i wszystkiego rozbierać 
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.