Skocz do zawartości
cristal

rozruszniki szybko obrotowy

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Rozruszniki
MF675ursus    168

Odlicza swoje ostatnie chwile :) A na poważnie, zbyt słaby akumulator, zużyty bendix, stacyjka, zaśniedziałe styki.. Powodów może być tysiące

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
cristal    1

nowy rozrusznik i jeszcze na gwarncji 

 

przyczyna może byś w stykach 


raz zapali raz nie ino właśnie tyka 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

szymong1234    26

Spróbuj na zwarcie zapalić. Jeżeli zapali bez problemu to znaczy że akumulator, rozrusznik i przewody z klemami są ok. Na samym początku sprawdził bym bezpieczniki (czy się nie grzeją i czy nie są luźne) Trzeba też sprawdzić włącznik (starter) a najlepiej wymienić ale nie na taki najtańszy bo długo nie pochodzi(ja znalazłem taki ze stara na trzy blaszki i uważam że jest Niezniszczalny przy takiej konstrukcji). Można też wymienić przewody od startera i stacyjki biegnące do rozrusznika na grubsze (zmiana taka może na wyrost ale nie musisz grzebać się później w przewodach). Stacyjka powinna być ok bo w końcu daje napięcie za każdym razem(słychać tykanie ) więc zmieniałbym w ostateczności.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
cristal    1

na zwarcie jak dam to zaryczy i potem muszę włącznik zapalić  i w tedy zapali


i jeszcze niekiedy się zlepi że chodzi przy zapalaniu 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariuszd93    489

Spróbuj na zwarcie zapalić. Jeżeli zapali bez problemu to znaczy że akumulator, rozrusznik i przewody z klemami są ok. Na samym początku sprawdził bym bezpieczniki (czy się nie grzeją i czy nie są luźne) Trzeba też sprawdzić włącznik (starter) a najlepiej wymienić ale nie na taki najtańszy bo długo nie pochodzi(ja znalazłem taki ze stara na trzy blaszki i uważam że jest Niezniszczalny przy takiej konstrukcji). Można też wymienić przewody od startera i stacyjki biegnące do rozrusznika na grubsze (zmiana taka może na wyrost ale nie musisz grzebać się później w przewodach). Stacyjka powinna być ok bo w końcu daje napięcie za każdym razem(słychać tykanie ) więc zmieniałbym w ostateczności.

A  które bezpieczniki  są  w  obwodzie  rozrusznika? ty wiesz  w ogóle o  czym  ty piszesz? 


;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szymong1234    26

Grube przewody zasilające rozrusznik nie mają bezpiecznikia ale te cienkie do elektromagnesu mają w normalnych ciągnikach bezpiecznik.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariuszd93    489

Nadal nie  rozumiem  co  ma  do  tego bezpiecznik? jesli  na  elektrowłacznik nie  poda  sie  napiecia  -  to nie  bedzie  ani  tykał , ani  nic innego  robił ... 


;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szymong1234    26

Przy założeniu że przewody i bezpiecznik mają zerową rezystancję lecz na styku bezpiecznikia jest zanieczyszczenie, luz lub inne zjawisko powodujące zwiększenie rezystancji styku nawet o nie duże wartości może to spowodować spadek prądu w obwodzie. Przy zbyt niskim prądzie elektromagnes może nie mieć wystarczającej siły.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariuszd93    489

Spadek  to może  być  ewentualnie  napiecia , a  prąd  wtedy  rośnie, styki sie  grzeja  i  bywa  ze  coś  sie  zapali ...

Więc jednak nie  wiesz o  czym piszesz... 


;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szymong1234    26

To że pomyliłem jakieś pojęcie to nie znaczy że kontrola tego elementu(który jest najłatwiej dostępny w całym układzie)nie rozwiąże problemu z opalanie. Podaj jakieś inne powody, spróbuj człowiekowi pomóc a nie próbuj obrazić innego człowieka który chciał tylko pomóc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
BIZULEK    7

Nie rozkręcaj rozrusznika gdy jest na gwarancji , tylko go reklamuj z paragonem . Cristal , masz wadliwy elektromagnes

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
cristal    1

wymieniałem na nowy  i nic pomogło  na gwarancji jest tylko  trzeba miesiąc czekać a ciągnik jest potrzebny 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariuszd93    489

To że pomyliłem jakieś pojęcie to nie znaczy że kontrola tego elementu(który jest najłatwiej dostępny w całym układzie)nie rozwiąże problemu z opalanie. Podaj jakieś inne powody, spróbuj człowiekowi pomóc a nie próbuj obrazić innego człowieka który chciał tylko pomóc.

Nie próbuje nikogo obrażac , zwracam ci tylko uwagę że używasz słów, których znaczenia nie rozumiesz . To jest śmieszne jak ktoś zna własciwe znaczenie tych słów 

Co do mozliwych przyczyn - to ja stawiałbym albo zbyt niskie napięcie sterujące na  elektrowłącznik, jesli akumulator/ry  w porządku - to  prawdopodobnie  stacyjka winna .Lub  wadliwy  elektrowłącznik.

 

Co  to  za  rozrusznik? jakie masz napięcie  w instalacji? 


;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
BIZULEK    7

Rozumiem , że wymieniałeś go już w ramach gwarancji ?Jaki to ciągnik ? Mogą nie łaczyć kostki (jeśli są) między przyciskem startera i elektromagnesem rozrusznika lub skończył życie przycisk

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez adikpl1
      Chyba Ursus zostanie do końca rozsprzedany :angry:


      Aż się serce kraja co te skur... zrobili:
      ZPC URSUS
    • Przez marles
      Witam robię remont silnika w c355 nowy wał tuleje tłoki ogólnie wszystko co da się wymienić. Naszła mnie ochota na ważenie korbowodów gotowych do wsadzenia czyli razem z tłokami pierścieniami itd. i wszyło tak:
      1 3490g
      2 3530g
      3 3330g
      4 3370g
      Teraz pytanie czy zakładać tak jak jest? czy to może być wina w wadze tłoków? Instrukcja podaje max 10g różnicy. Dodam ze stary wał nie pękł tylko po prostu już góra była do wymiany to od razu robię całość a wał był już na 5 szlif.
    • Przez andrzej_ka
      Dzień dobry,
      chciałbym zrobić maskę (tylko przód) która jest taka sama lub bardzo podobna do tej którą Ursus 1234 ma fabrycznie.
      Mam blachy oraz giętarkę ale niestety do tego wszystkiego brakuje mi jej wymiarów. Mam prośbę, czy ktoś z was kto posiada taki model mógłby mi dostarczyć potrzebne informacje które zaznaczyłem na obrazku oraz dosłał kilka dodatkowych zdjęć z bliska oraz jak jest otworzona.
      Z góry bardzo dziękuje. Miłego!

    • Przez bartekcuber
      witam 4 lata temu zrobiłem remont c3603p wymieniłem wał korbowody głowice panewki pompę olejową tłoki tuleje pierścienie bo nie było ciśnienia oleju po remoncie było ok co roku miał mniejsze a nie dawno znów się zapaliła kontrolka od oleju na rozgrzanym silniku mechanik rozebrał stwierdził że wszystko ok jest podłożył tylko podkładkę pod zawór pompy oleju ale to nic nie dało proszę o pomoc co mu dolega
    • Przez jedrus2020
      Tak jak w tytule. Uszkodzeniu uległa jedna z łapek 1 stopnia (od jazdy).Pytanie czy można ją wymienić bez rozpoławiania ciągnika przez okienko rewizyjne.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.