bombel9098

Problem z podnośnikiem zetor 5245

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
bombel9098    0

Witam mam problem z podnośnikiem w swoim zetorku a mianowicie podczas podnoszenia strasznie szarpie mi podnośnik aż całym traktorem telepie a dzieje sie to jak przesunę suwak podnośnika do samego końca a jak nie dociągnę do końca to nie szarpie nie szarpie równiesz jak bede powolutku przesuwał suwak a jak zrobie to szybko to szarpie. Co to może być bo troche to przeszkadza w pracy a dodam ze traktor nie dawno kupiłem i nie za bardzo wiem co jak ma być 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

kamils    5

może rozdzielacz szwankuje ale nie wiem na pewno niech się ktoś doświadczony wypowie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wojtal24    379

rozumiem że jak już zalozyles temat to znaczy ze stan oleju sprawdziłes i filtr też więc podejrzewam ze pompą się kończy bynajmniej ja tak miałem jak pompa była slaba


ZETOR TEAM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
DarekD    63

szarpanie to na pierwszy rzut oka zakłócenia w  przepływie oleju -brak ciągłości . Jak jest go tyle ile być powinno to sprawdź  stan filtru ssącego ,choć w tych modelach pompa jest wciąż zalana olejem i nie pociągnie powietrza.

Ustaw tą krótką dźwignię od regulacji (D M P) w pozycji na P i wtedy sprawdź - nic innego nie przychodzi mi do głowy  choć już już kilka razy zrzucałem i podnośnik w 5011 :(

Edytowano przez DarekD

nowy

 
 
 
 
 
 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bombel9098    0

a czy to możliwe ze jest za duże ciśnienie w układzie i dla tego tak skacze bo mierzyłem i ciśnienie jest na wolnych obrotach 160bar

 

Edytowano przez bombel9098

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez bopietras
      Panowie mam pytanie czy takie podłączenie tura w moim zetorze 7745 bedzie prawidłowe? Przy podłączeniu do szybkozłaczy z tyłu tych 0,1,2 trzeba bedzie chyba przestawiac dzwignie w kabinie za kazdym razem? Może wie ktos jak to podłaczyc zeby było dobrze?
    • Przez leszczu19901
      Witam
      Niedawno kupiłem Zetora 7211, no i niby mam instrukcje obsługi, ale jak czytam o tych ustawieniach podnośnika to i tak nie wiem o co biega. Dla mnie chodzi tylko o dobre ustawienie przy oraniu, z tego co wiem to są tam 3 pozycje P,M,D która będzie najlepsza przy oraniu ??
      Jeszcze chciałbym napisać o jeszcze jednej przypadłości, otóż mój podnośnik nie chce do końca podnieść, po prostu wajcha nie chce do końca się przesunąć stawia wyraźny opór. Co może być przyczyną ??
    • Przez dragonmt852
      Cześć, rozebrałem siłownik pomocniczy, bo straszenie ciekło z niego (nie trzymała uszczelka). Po rozebraniu okazało się że tłoczysko wygląda tak jak na zdjęciach i teraz moje pytanie czy warto wymieniać uszczelnienia czy z tego tłoczyska już nic nie będzie i trzeba kupić nowe?


    • Przez adikpl1
      Witam. Czy stosował ktoś wydajniejszą pompę hydrauliczną np. 42l/min zamiast standardowej 32l/min?
      Są dostępne różne wydajniejsze pompy z dedykacją dla Zetorów np. Hylmet http://sklep.hylmet.pl/pompa-hydrauliczna-wzmocniona-zetor-1070114610wal-premium-zawor-bezpieczenstwa-7011-4610-p-390.html
      albo waryński https://jacekmocny.pl/warynski-agro/ciagnik-rolniczy/pompy-hydrauliczne/w-70114610/pompa-hydrauliczna-5211-7745-wzmocniona-42lmin-zetor-warynski
      Może ktoś się podzielić spostrzeżeniami z eksploatacji tych pomp?
    • Przez pop129
      Witam, mam dość nietypowy problem z podnośnikiem w zetorze 7045, wszystko jest ładnie pięknie, podnosi różne maszyny szybko bez żadnego problemu, problem jest z opuszczaniem, strasznie wolno opuszcza jeżeli ma jakieś obciążenie, rzadko, ale zdarza się, że potrafi szybko opuścić, czasami też nie opuszcza do samego końca, co jest bardzo irytujące podczas prac polowych. Filtr magnetyczny był cały zasyfiony i prawdopodobnie poprzedni właściciel już coś tam robił, bo w sitku filtra był kawałek siatki wycięty, wyczyściłem to, założyłem, ale problem nie ustąpił. Może miał ktoś podobny problem i potrafiłby poradzić, naprowadzić na to co mu jest i jak to naprawić?
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.