-
Podobna zawartość
-
Przez adid0s
Witam
Dziś zauważyłem że jedna z gęsi nie je, coś wypływa z dzioba jakaś woda, cieżko się jej oddycha i charczy i czasami kichnie/kaszle
Czy coś da się zrobić bo szkoda by się zmarnowała to tak się ją zabije (gęś ma 3 miesiące) i jej szkoda mogła by jeszcze podrosnąć
Jakieś sugestie ?
-
Przez agrofoto
Choroba guzowatej skóry bydła (guzowata choroba skóry bydła, LSD) jest bardzo mocno zaraźliwą chorobą, która od kilku lat dziesiątkuje stada bydła m.in. w Grecji i Bułgarii. Wirus przenoszony jest pomiędzy zwierzętami głównie przez muchy i komary. Głównym objawem są twarde guzki na skórze zwierząt.
Najbardziej narażone jest bydło domowe o cienkiej skórze: Jersey, Guernsey i Ayrshire. Wrażliwe są krowy o wysokiej wydajności mlecznej oraz cielęta.
-
Przez Agro_Durdy
Na owsie dokładnie to na liściu flagowym pojawiły się białe plamy owies był pryskany dwa dni temu mocznikiem, siarczanem magnezu siedmiowodnym,oraz plonvitem z góry mówię że dawkowałem tak jak na opakowaniach było nic "na oko"
Prosił bym o rady czy pryskać jakimś fungicydem co robić ?
-
Przez Michal94lublin
Witam . Chciałbym się dowiedzieć co to za choroba w marchwi, która się pojawiła u mnie na polu .Może ktoś miał z was do czynienia z tą choroba i wie jak sobie z nią poradzić. Zdjęcia w załączniku
-
Przez NHCS
NWitam. Podczas sortowania odrzucucono u mnie parę ton schorowanych i źle przechowanych ziemniaków, np. mokra zgnilizna. Co powinienem fachowo z tym zrobić, żeby nie rozwodzić tych chorób po polu? Bo jeżeli wyrzuca np. na obornik to tak się dzieje.
-