RolnikMF255

Ursus C360 3P traci się gdzieś olej

Polecane posty

RolnikMF255    0

Witam, tematów na ten temat jest mnóstwo ale nie wiem co robić?  Mój perknis od pewnego czasu traci gdzieś olej i nie wiem gdzie, przy pracy nie kopci ani grama, leci tylko przezroczysty dym  którego nie widać, moc swoją ma bardzo dobrą, jestem z niego zadowolony tylko ten olej mnie wkurza, po zaoraniu około 3ha dolałem około 0,7l oleju, zalany jest Platinum Ultor 15/40. Fakt że na zawleczce lekko się sączy ale to naprawdę mało , oprócz tego nigdzie nie ma żadnym przecieków po kolektorze też nigdzie się nie leje, nie wiem jak z tą sprężarką bo cały czas pracuje i zbiera się troszkę oleju w tej butli. 3P ma przepracowane od nowości 1800 mth i ponoć nie miał żadnego remontu, mówię ponoć bo kupiłem go 2 lata temu i jestem jego drugim właścicielem .Jest jeszcze jakaś inna opcja utraty oleju oprócz pierścieni, wykapania na zawleczce i sprężarka? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukjohn97    8

załóż jakoś jasny przewód na odolejacz i zobacz czy tam nie pluje olejem? może się dowiesz. O ile dobrze radze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

RolnikMF255    0

Założyłem koło pasowe przy którym można załączać i rozłączać sprężarkę i teraz sprężarka nie pracuje, zobaczymy czy to  była jej wina, jeszcze mam takie pytanie czy silnik może brać olej i nie kopcić? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
RolnikMF255    0

mój kopci na niebiesko tylko po odpaleniu jak jest zimny to chyba większość tak ma, a jak się rozgrzeje to już nie,  przy pługu czy agregacie nie puści ani grama dymu, leci tylko taki którego nie widać ;) znajomi nawet mówią  jak pracuję w polu przy obciążeniu że dobrze trafiłem bo nie kopci, a z tej zawleczki sączy się bardzo mało oleju chyba ze przy dużych obrotach mocno kapie, teraz przy uprawie i siewach wyjdzie czy to wina sprężarki bo teraz jest odłączona  :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez denis667
      Witam 
      Sprzedam ursusa c-330(most i skrzynia c-325),jest on po remoncie.Kabina naglak ok 5 tyś zł, remont silnika 5000 zł ok, wspomaganie ok 2500 zł.Do zrobienia zaczep dolny którego nie ma.Hydraulika przerobiona z oryginalnego rozdzielacza pod siedzeniem na zwykły jedno sekcyjny o raz założony filtr oleju hydraulicznego i jeszcze inne rzeczy były robione i kupowane.Cena remontu wyniosła ok 17.500 tyś.Sprzedaje z powodu potrzebnych pieniędzy.
      Ciągnik zarejestrowany z przeglądem i ubezpieczeniem.W razie pytań proszę dzwonić.Tel kontaktowy 5757369200.
      Link do ogłoszenia i do zdjęć : https://www.olx.pl/oferta/ursus-c-330-po-remoncie-wspomaganie-kabina-naglak-pilne-okazja-CID757-IDyk7gS.html .
      Adres : Strzelce Opolskie.Cena to 16.000 zł.Nowe zdjęcia.Pilne.Wiem wiem stracę ale założenie było takie że ciapek miał u mnie zostać ale niestety problemy finansowe nie pozwalają i potrzebuje pilnie pieniędzy.Jeśli się nie sprzeda za 16.000 to zostanie i trzeba będzie jakoś poradzić sobie,
       
    • Przez Lukecki
      Witam, w którym miejscu można zmierzyć ciśnienie doładowania w Ursusie 1614?  Jak to zrobić? 
    • Przez MowMiStryju
      Witam wszystkich,
      Mam problem w swoim Ursusie 3512 z hydrauliką zewnętrzną. Po przestawieniu rozdzielacza na położenie podania oleju na wyjścia zewnętrzne z rozdzielacza nie leci ani gram oleju, gdy wrócę na stały wydatek żeby działał podnośnik wszystko jest w jak najlepszym porządku. Podnośnik działa normalnie i podnosi bez problemu. Nadmienie że traktor ma około 20 lat i z tego co wiem to nigdy hydraulika zewnętrzna nie była w nim używana. Czy problemem może być rozdzielacz? Z góry dzięki za sugestie.
      Pozdrawiam
    • Przez peresik
      Witam mam pewien problem. Zamontowalem dzisiaj nowe tuleje do cylindra w C330 i okazało się że wystają one 0.35 mm ponad blok A w książce dopuszczalne jest Max 0.16 mm. Tuleje są firmy Mahle.  Pod górną krawędź tulei jest włożona tylko jedna podkładka miedziana z zestawu. Co w takiej sytuacji trzeba zrobić? Czy to są podkładki tylko dystansowe i można zamontować bez niej czy ona też uszczelnia i musi tam być? 
       
    • Przez El_Chapo2812
      Witam wszystkich specjalistów, piszę do was z zapytaniem czy może ktoś wypowiedzieć się na temat montażu wspomagania w Ursusie 4512, gdyż planuje zakup takiego zestawu i zastanawiam się czy można to bez problemu samemu założyć czy lepiej zlecić to jakiemuś mechanikowi. 
      Pozdrawiam i liczę na jakieś porady.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.