Skocz do zawartości
News

Polecane posty

makos2    1

Witam posiadam problem związany z ciągnikiem Deutz Fahr Agroton 150. Mianowicie co jakiś czas wyskakuje mi błąd EB który uniemożliwia mi dalszą jazdę ciągnikiem, muszę go zgasić a następnie odpalić aby móc znów jechać. Z tego co wiem błąd EB dotyczy czujnika położenia sprzęgła. Zakupiłem nowy czujnik oraz go zamontowałem lecz błąd nie ustał. Sprawdziłem okablowanie i wszystko jest w porządku - przynajmniej tak mi się zdaję :P. A więc moje pytanie jest takie, w czym może być problem ? Za wszelką pomoc serdecznie dziękuje.

post-158230-0-85649500-1439620409_thumb.jpg

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
peewee1984    0

Miałem podobny problem w zeszlym roku. Przyjechał serwis, wymienił czujnik, skalibrował i nic się nie zmienilo. Okazalo się że przetarł się kabel przy kierownicy i robił zwarcie. Sprawdż dokładnie te przewody które są przy kolumnie kierownicy, szczegolnie te od dźwigni rewersu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Marco007
      Witam. Zakupiłem prasę jak w temacie i nie działa mi w niej owijanie siatką. Chodzi o to że ten siłownik elektryczny który odpowiada za rozpoczecie i chyba za zakończenie owijania ma ucięte dwa kabelki i nie wiem jak to wszystko podłączyć aby zadziałało. Ma ktoś doświadczenie w tej prasie?? Mogę zamieścić zdjęcia jeżeli to komuś coś pomoże.
    • Przez Darekk310
      Witam
      Przy mocniejszym obciążeniu WOM to jest jak brona aktywna dostanie mocniejszego opory wyłącza wałek, kontrolka WOM zaczyna migać i wywala dwa błędy.
      id7685h, id7f02h
      Raz stało mi się to na prędkości 540 z 3 razy na 540 ECO. Czy wogule na ECO moge jeżdzic z broną aktywną?
    • Przez marcin117384
      Witam Wszystkich posiadaczy Case-ów Może ktoś podpowie z mechaników  jak postępować w przypadku takiego problemu . Oto kupiliśmy w tym roku takiego Case-a 895 (długo stał u handlarza i u poprzedniego na Zachodzie też )... i odłożyła się w oleju skrzyniowym woda . Wymieniłem  (odkręciłem dwa korki spustowe zaraz za wałem przedniego napędu i na skrzyni (to znaczy trochę bardziej do tyłu ) olej na nowy  (HY-TRAN )  tyle że nie mam miarki i nie wiem ile powinienem wlewać {TU LICZĘ na Waszą pomoc drodzy forumowicze -ile ? }   Wymieniłem  też  pompę hydrauliczną  i mam duży kłopot bo zalany olej wygląda jak ten który wylałem  jest to szarobiała maź ....  Tu pytanie do mechaników jak pozbyć się wody zalegającej w uchyłkach skrzyni biegów - ręce mi opadają . Olej jest drogi a ja zarzynam nową pompę . Spuszczając poprzednim razem olej czekałem dobę aż ścieknie ... założyłem nową pompę filtr i zaraz musiałem pozbyć się filtru bo był sklejony przez wodę  . Teraz jest sporadycznie używany i chodzi bez filtracji ... chciałem ponownie wymienić olej ale myślę że to nic nie da bo dalej jest woda w skrzyni ... Jakieś pomysły ????
    • Przez TomaszKoncewicz
      Witam wczoraj zapalił mi się ten błąd 2265 od comon rail, wiecie co to może być? 
    • Przez djjanik
      Witam.  Mam problem z moim mf 4255. migają te kontrolki od rewersu?? Ta jedna miga 6 przerwa 2. Z tego co doczytałem to jakis błąd z czujnikiem obrotów?

      Ponadto nie da sie wrzucić nawet biegu i ten rewers strasznie dziwnie się zachowuje tzn:
      Przykład nr 1 ( sprzęgło wciśnięte) 
      - rewers na "0" - nie da się wrzucić biegu ( ale jak sie dociśnie dźwignie biegów to ciągnik powoli toczy sie do przodu) 
      - rewers do przodu - analogicznie jak wyżej,
      - rewers do TYŁU - analogicznie jak wyżej,
       
      Przykład nr 2 ( sprzęgło do góry)
      -rewers na "0" - nie da się wrzucić biegu ( ale jak sie dociśnie dźwignie biegów to ciągnik powoli toczy sie do przodu) 
      -rewers do przodu - analogicznie jak wyżej,
      -rewers do TYŁU - nie da sie wrzucić biegu ( ale jak się dociśnie dźwignie to ciągnik powoli toczy się do TYŁU)
       
      Przykład nr 3 ( silnik wyłączony) - wchodzą wszystkie biegi 
       
      Przykład nr 4 ( bez wciśniętego sprzęgła, dźwignia biegów na luzie) 
      Przełączenie rewersu z "0" do przodu - zero reakcji,
      Przełączenie rewersu z "0" do tyłu -  o dziwo widać reakcje na silniku ( dźwięk choćby był wrzucony bieg i traktor zaczynał ruszać ale stoi w miejscu) Jakieś pomysły co to może być, co sprawdzić, jak sprawdzić i co wymienić lub wyczyścić? 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.