Skocz do zawartości
News
traktorpolo

case 5140 problem z podnośnikiem brak regulacji ramion

Polecane posty

traktorpolo    0

witam potrzebuje pomocy w case 5140 rok 1992      podnośnik nie ma regulacji na rzadnej pozycji na pulpicie   mruga pomarańczowa lampka  N   jak dam dzoistik do przodu to podniesie i trzyma i naduł to opuści   z błotników  jak przycisk przytrzymam to podnosi jak puszcze to opada    jak podniosę do przodu dzoistik w strone przodu to podniesie i trzyma ale nie mogę zmieniać poziomować np. pługa i problem niezmiernie duży   tylko coś syczy jak ruszam wajchą od regulacji wysokości ,    mruga   lampka pomarańczowa jakby jakiś błąd   był     dziekuje za odpowiedzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

tomek73    259

Mam trochę innego bo MX, ale miałem podobny problem. Podnośnik pływał jak chciał, na błotniku podniosłem a jak puściłem przycisk to sam opadał.

Okazało się w siłowniku pękło uszczelnienie i kawałeczek gumki weszło w rozdzielacz zatykając kanalik. Serwis zmienił od razu potecjometr, nie pomogło więc po mierzeniu ciśnień doszli do bloku. Sam go rozebrałem i złożyłem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mati05    0

Po prawej i lewej stronie są plastikowe boczki na zatrzaskach,nad sprzęgłem i nad hamulcem złapiesz ręką pociągniesz i wszystko w temacie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam mam takie pytanie gdzie znajduje sie blok ehr w case 5150 lud co moze byc przyczyna ze podnośnik szaleje nie mozna go wogole ustawic na jednej wysokości.      Pomocy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Vroobel    3

Po pierwsze sprawdź czy dochodzi prąd do cewek, po drugie reszta hydrauliki działa dobrze ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
JD1052    87

W tym ciągniku nie ma ehru, tam jest tylko podnoszenie-opuszczanie na cewkach reszta to mechanika...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Oliwier1234321
      Dlaczego tylni podnośnik unosi mi do połowy zamiast do końca. dzieje się tak od miesiąca, czasami tylko załapie do końca
    • Przez swistak1983
      Witam,
      Mam problem z podnośnikiem po regeneracji. Po zakupie ciągnika problem był z podnośnikiem.
      Wymieniony został tłok, cylinder, zawór odcinający od pompy wspomagającej, rozdzielacz został zregenerowany w Tucholi, nowy tłok wspomagajacy. Problem z podnośnikiem pozostał
      Po zamontowaniu pojawił się następujący problem.
      1. Rozdzielacz działa jeśli chodzi o wyjścia zewnętrzne. Ciśnienie na wyjściach szybkozłoczy prawidłowe. Stąd zakładam że pompa jest ok.
      2. Zakładam że nowy tłok, cylinder i pierścienie są ok
      3. Zawór bezpieczeństwa tłoka jest raczej ok ( po zablokowaniu opuszczania na dławiku  maszyny nie opadają )
       
      A  w czym jest problem.
      Niestety nie wiem na których pozycjach jest regulacja siłowa, ciśnieniowa, pozycyjna i mieszana ( może ktoś podpowie) wiec próbuję wszystkich kolejno.
      Podnośnik podnosi na wszystkich pozycjach. Jedna na pierwszej od przodu podnosi bardzo powili a czasami wcale się nie zbiera.
      Na każdej pozycji po podniesieniu pługa 3 skibowego obrotowego po lekkim naciśnięciu na końcu pługa maszyna opada. To samo się dzieje sp na najechaniu na dziurę gdzie zawieszona maszyna zakołysze się ( opada do samego dołu jak już zacznie)
      Wygląda to tak trochę na problem z regulacją siłową. Natomiast dlaczego dzieje się to na wszystkich zakresach w szczególności na regulacji pozycyjnej nie powinno mieć na to wpływu.
       
      Będę wdzięczny za podpowiedzi.
       
       
    • Przez pawelll66692
      Witam mam problem z New holland td5050 chodzi o to że słabo podnosi pług który waży 1300 kg.
      Jeśli olej w skrzyni jest zimny to podniesie do końca bez problemu ale gdy się rozgrzeje muszę dawać dużo gazu żeby go wyrwać, dodam że ma założony dodatkowy siłownik wspomagający (który miał dać 1000kg dodatkowego udźwigu) lecz on nic nie pomógł. 
      Zauważyłem , że grubera który mam też zaczyna mieć problemy (1200 kg) . Pytanie czy to wina pompy czy raczej zawór przeciążeniowy? 
      Przyczepy unosi bez problemu więc wyjścia zewnętrzne chyba są ok...może ktoś wie czy da się zawór przeciążeniowy jakoś podkręcić?proszę o pomoc 
    • Przez Szymekin
      Mam problem ze swoją maszyną, ostatnio zauwazyłem ze podnosnik nie działa tak jak potrzeba napoczątku gdy podniosłem go do góry słychać było jak ciągnik daje olej i by chciał podniesc jeszcze wyzęj choć ramiona były już w najwyższym położeniu, a teraz podnosnik wcale nie działa ani z kabiny ani z zewnątrz 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.