Skocz do zawartości
News
razmus22

Ares 610 problemy z przyspieszaczmi

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Ares
razmus22    1

witam ktos moze doradzic jaka moze byc przyczyna ze przyspieszacze w dzwingni biegow przy aresie 610 nie dzialaja na rozgrzanym oleju, Ciagnik stal dwa mniesiace , czy brak dochodzacego pradu? sa bezpieczniki oddzielne na zawory od przyspieszaczy? czy wina elektro zaworow i gdzie one sie dokladnie znajduja od biegow?z gory dziekuje za przydatne odpowiedzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
makel9    5

Bezpieczników nie ma wszystkim steruje sterownik !!!A po pierwsze co znaczy nie ma ??4 na pewno jest !! PODAJ WIECEJ INFO

 

PS: Napisz z kąd jesteś a może ktoś się  znajdzie kto będzie mógł Ci pomóc 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

razmus22    1

na zimnym nie dzialaja, oleje i filtry panowie wszystkie nowe wymnienilem w marcu a w grudniu ja kupilem, tak byl olej i filtry zawalone ze szok zadnego numeru na tylnim duzym filtrze nie moglem znalesc bo tak czesto wymnieniany byl, ja z kuj pom kolo Rypina, a pulbiegi nie dzialaly bo jechal 10 na h na czwartym biegu a zadne polowki nie dzialaly na rozgrzanym . 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
RobertN    0

Z prawej strony na wysokości schodków do kabiny jest rozdzielacz odpowiadający za półbiegi, są w nim dwa elektrozawory po skosie. Sprawdź czy dochodzi prąd:

- 4 półbieg, brak prądu na elektrozaworach

-3 półbieg, prąd na elektrozaworze A

-2 półbieg , prąd na elektrozaworze A i B

-1 półbieg, prąd na elektrozaworze B

 I jeszcze jedno: na wyświetlaczu cyfry od półbiegów się zmieniają?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
razmus22    1

prawdopodobnie nie umniejetny operator tata,przelaczyl pewnie dzwignia na zolwia i nie mnial szybkich biegow a polowki nie dzialaly ale tak przypuszczam bo mnie w Polsce nie ma

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Skorsky
      Witam. Posiadam ciągnik Renault 103.54 1993r. Zakupiłem go niestety od typowego handlarza, a będąc raczej małowiedzącym w tym temacie okazało się że ciągnik nie jest w pełni sprawny.Rzeczy mechaniczne udało mi się doprowadzić do ładu. Jednak z tego co wiem ciągnik posiada nieodpowiednie koła. Przednie są 13.6 rozmiar 28, a tylne 16.9 rozmiar 34. Z tego co sprawdzałem na stronach które podają zalecane rozmiary to powinny być 14.6 r28 i 16.9 r38. Tutaj pojawia sie moje pytanie w związku z tym że wymiana 4 kół może byc dosyć kapitałochłonna. Skoro przednie są w odpowiednim rozmiarze znaczy wysokośc felgi wynosi 28. Czy musze zmieniać przednie opony? Czy wystarczy że wymienię tylko tylne koła? Jesli tak to domyślam się że powinny być tam felgi o rozmiarze 38, w związku z tym jak dowiedzieć się/obliczyc jakie powinny byc tam opony aby obie osie się zgrywały i nie wpływało to niekorzystnie na układ napędowy?
    • Przez 1ariel
      Cześć posiadam ciągnik Renault 155.54 i mam w nim problem ze smarowaniem klawiatury na szóstym cylindrze. Jest bardzo słabe a nawet zanikające. Co mógłbym zrobić aby było wyższe ? 
      Proszę o radę lub dobrą wskazówkę.
    • Przez dawid464
      witam mam pytanie czy silnik d226-6 rożni się czymś oprócz tubro od td228-6 mają one takie same pojemności, tłoki ???
      czy są morze to inne silniki różniąc się od siebie czy są dostępne części do td228-6 ????
    • Przez BartekCiszek
      Witam mam problem a mianowice mam renault 103.54 i licznik elektryczny nie dziala sprawdzalem kostke i okazuje sie ze nie ma pradu w wszystkich stykach  prosze o pomoc z gory dziekuje 
    • Przez pieniu2506
      Witam . Mam problem z ehr przy renault Ares 626 rz . Chodzi o to że podnośnik na blotnikach podnosi natomiast nie działa funkcja opuszczania. Sprawdzałem przyciski przekładając wtyczki i są dobre. Ma ktoś jakiś pomysł? Podnośnik sterowany z kabiny działa ok
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.