Skocz do zawartości
Tomek19323

JD Cws 1450-Brak napięcia na pompce paliwa

Polecane posty

Tomek19323    0

Witam mam problem z john deere cws 1450 .Nie dochodzi napięcie do pompki paliwa na krótko pali. Wszystkie bezpieczniki dobre kable od pompki wchodzą do komputera ,a dalej nie wiem .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Leobone    0

Podaj zewnętrzne zasilanie na pompkę lub spróbuj dać samostartu na filtr powietrza.
Odpali i będzie chodził. Wyłącz go, spróbuj normalnie jeśli problem powróci to jest nieszczelność na odcinku paliwowym lub pompka do wymiany lub naprawy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Leobone    0

Podłącz pompkę z innego zasilania jeśli problem się powtórzy trzeba wymienić na nową

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tomek19323    0

kolego podłonczyłem i pali na dotyk
a czy można pompke paliwa podłonczyc z innego zasilania i zrobić włoncznik w kabinie ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Leobone    0

Daj zasilanie po kluczyku, mnie się wydaje, że masz popsutą pompkę:(
Druga opcja to, że łapie "powietrze" i zapodaje do paliwa czyli klasyczne zapowietrzenie układu paliwa.
U mnie są dwie pompki, elektryczna podaje paliwo gdy kombajn długo stoi np. po sezonie. Mechaniczna pompka wystarcza na podanie paliwa w codziennym użytkowaniu.
Może ci się klasyczne zapowietrza...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sebusk    7

Sprawdź napięcie tuż przy wyjściu ze sterownika delikatnie nakłuj przewody i sprawdź jeśli będzie napięcie to znaczy że wiązka jak nie będzie to coś w sterownik. Nie wiem czy tak to jest sterowane przez przekaźniki ale jeśli tak to banał w naprawie. 


Tylko to dodatkowe zasilanie daj  przez bezpiecznik też

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sebusk    7

a jaki był do tego skoro pali ??


sprawdź czy nie ma zwarcia do masy na przewodach zasilających

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tomek19323    0

dzięki kolego sprawdzę bezpiecznik jest dobry ale niema prądu przy pompce niewiem czy jakiś przekaźnik padł kable idą do komputera od pompki a dalej niewiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tomek90    191

Weź elektryka niech ci sprawdzi, a nie to dalej się baw jak ludzie pójda w pole.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×