Skocz do zawartości
Maikel1987

Renualt 90.34 nie zawsze odpala

Polecane posty

oconnel666    0

byly ruszane te 2 sruby pod spodem ktore zaznaczylem bo jedna sie urwala i zakrecilem nowa. czy to moze przez to nie chce zapalic??? A jesli przeztawilem kat wtrysku to jak to ustawic zeby bylo dobrze???

post-198009-0-87779800-1471261476_thumb.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witejus    120

ale widzę że zdejmowałeś regulator kąta wtrysku i tam  musiałeś coś pochrzanić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

AlaCapone    4048

Którą śrubę urwałeś? Tą z lewej strony, czyli szpilkę, czy z prawej - śrubę z otworem i kulką? Jeśli szpilkę to nie stanowi problemu (pod warunkiem, że nie przestawiłeś pierścienia krzywkowego), ale jeśli tę drugą to już problem - musi być oryginalna.

Bardzo ważne! Czy podczas montażu założyłeś tę kulkę stalową z powrotem w otwór?! Bez tej kulki będzie działać nieprawidłowo.

 

Jedna rzecz, która jest nie do przyjęcia a rzuca się w oczy (na podstawie Twojego zdjęcia) to użycie silikonu zamiast papierowej uszczelki - to trzeba poprawić, gdyż jest duże prawdopodobieństwo, że silikon dostał się do środka i będzie blokował działanie przyśpieszacza kąta wtrysku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karol445    32

Jedyne powiedzenie jakie ciśnie się na usta to ""Jeśli nie potrafisz nie pchaj się na afisz"" tak samo ty jak nie umiesz naprawiać pomp wtryskowych to tego nie rob i powierz to specjalistom Urwałeś specjalną śrubę to jej niczym nie zastąpisz musi byc taka sama w dodatku wogóle ruszanie regulatora przyspieszenia to proszenie się o problemy a ten silikon to juz wogóle masakra jakaś przecież to w środku poblokuje połowę precyzyjnej aparatury. jednym słowem pompa z wozu i do specjalistów bo juz teraz wątpię żebyś sam dał radę to poskładać jeszcze raz i zrobić to tak żeby działało dobrze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
damianos95    52

Jakdał cieniutka warstwe tego sylikonu to nie powinno sie nic stac ale jak napakował jak pan mirek to juz zapewne za pózno na cokolwiek. Jednak patrzac na fotke to widac ze nie załowałes tego sylikonu wiec musisz rozbierac poprawic i złozyc poprawnie 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Maikel1987
      Czy taki plug nadawałby się do tej renowki ? Ziemię 5-4 klasa , myslalem bardziej o 3 skibowym ale zawsze można zdjąć jedna
×