Mf 30xx schemat elektryki
Przez
-MF-Grzesiek, w Massey Ferguson
-
Podobna zawartość
-
Przez Massey8110
Witam.
massey ferguson 8110 problem polega na tym ze w okolicach 1900 obrotów z silnika w okolicach rozrządu słychać dziwne stuki jak by metal o metal. Zastanawiam się czy może któryś tryb nie jest już podniszczony?
Dodam ze poniżej tych obrotów brak jakich kolwiek dziwnych dźwięków. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł będę wdzięczny
-
Przez Pilar
Witam, mam pytanie do posiadaczy mf 390, ile motogodzin jest na liczniku? Czy ktoś miał problem z zamuloną wskazówka obrotów silnika? Po dodaniu gazu wskazówka powoli się podnosi, słabo reaguje. Ktoś miał taki problem?
-
Przez RileyDylan
Witajcie
Potrzebuje małej pomocy , podpowiedzi w dwóch tematach
Pierwszy , czy bawił się ktoś wymianę anteny od radia w którymś z tej serii modeli ? Czy żeby odkręcić uchwyt trzeba demontować podsufitkę, czy można to zrobić w mniej drastyczny sposób? Antena wygląda ze w oryginalnym miejscu bo w kilku ciągnikach widziałem w tym samym miejscu essay writer
Druga sprawa to .... jak można najszybciej rozebrać fotel kierowcy? Wysiadł mi kompresor prawdopodobnie i chce go wyjąć i sprawdzić. Osłonę gumowa zdemontowałem, ale co dalej najlepiej rozkręcać?
Kabiny raczej są takie same w modelach z tej serii.
-
Przez KaPeL
Witam mam problem z MF 3070. Otóż zauważyłem że powolutku sączy mi się z pod uszczelki pod głowicą płyn chłodniczy. Podejrzewam że głowica jest za słabo dokręcona lub co gorsza uszczelka jest do wymiany. Mam zamiar najpierw spróbować dokręcić głowicę. I tutaj mam problem gdyż nie wiem z jakim momentem obrotowym ją dokręcić. Silnik- Perkins 256, 4 cylindry z turbiną. Ktoś wie jaki to ma być moment?
-
Przez DF1
Witam wszystkich.
Właśnie stoję przed wyborem zakupu ciągnika. Po ostatecznej selekcji zostały mi: Massey ferguson 7715EF oraz Valtra T144V z podłokietnikiem Smart Toutch. Oba w podobnej mocy, cenowo zbliżone ( w okolicach 335 tyś netto )
Co byście wybrali ? Dodam, że Valtra ma nowy podłokietnik smart toutch z dotykowym ekranem ( coś w rodzaju dużego smarfona ) i tego troszkę się obawiam. Tak jak ze smartonem - działa jak jest w miarę nowy ale po dwóch, trzech latach to już nie jest to samo co na początku.
A tu ciągnik ma służyć 20lat a nie 2 czy 3
Będę wdzięczny za każdą opinię
-