News
patrick30

Case 5140 problem z podnośnikiem EHR

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
patrick30    1

Witam...nie mogę sobie poradzić z tym przełącznikiem w kabinie ,nie działa podnośnik z tego przełącznika po przełączeniu na błotniki działa.

Po zdjęciu kostki z tego przełącznika( tak jak na obrazku) metodą "prób i błędów" wyszło ,że zwierając piny 3(od prawej)  5 podnośnik  podnosi a zwierając 3 z 4 opuszcza czyli ewidentnie wychodzi ,że walnięty jest ten przełącznik. Kupiłem nowy z Allegro za ok 160pln i niestety podnośnik dalej nie działa .Mierzyłem go omomierzem czy daje zwarcia po między tymi samymi pinami jak  wyżej na krótko i niestety nie daje.

Zareklamowałem go ,odesłali mi inny i dalej jest to samo. Mam pytanie czy może miał ktoś z Was podobny problem bo mi się wydaje ,że ewidentnie powinien ten przełącznik dawać te zwarcia a nie dają i  oba są wadliwe ale może się mylę. Bardzo proszę o pomoc.

post-34947-0-36376700-1468582272_thumb.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szczepcio05    1

 W moim nie działa sterowanie dźwignią ale elektrycznie jest ok. więc wymontowałem swój przełącznik i pomierzyłem opis połączeń pinów jest na zdjęciu ustawienie przełącznika   powinno być takie jak u ciebie

post-59740-0-28913000-1468592270_thumb.jpg

  • Thanks 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

patrick30    1

Dziękuje bardzo szczepcio05 za taką konkretną wyczerpującą odpowiedź, jesteś niesamowity!!  mierzyłem trochę omomierzem ten nowy przełącznik i wychodzi jednak

tak samo jak u Ciebie , przynajmniej podnoszenie,opuszczanie i z błotników przejścia były tak samo czyli przełącznika nie mam się co czepiać. W między czasie wyjąłem

te dwa przekaźniki które są pod tą konsolą z dźwigniami(prawa strona) i jednego z nich wymieniłem i nic to nie dało i ciągnik wylądował u elektromechanika ma przejżeć

instalację. Zastanawia mnie w takim razie dlaczego u mnie podnosi i opuszcza zwierając piny na kostce od tego przełącznika (od prawej) 3 z 5 i 3 z 4 a w prawidłowo działającym wg. Twojego opisu są to inne piny ??   jaka tego może być przyczyna ??

 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
patrick30    1

Autoelektryk się poddał ...nie podnosi z kabiny dalej, przełącznik wymieniony , jeden z dwóch przekaźników wymieniony i nic to nie dało , z błotników i zwierając na krótko w kostce (tak jak pisałem wyżej)podnosi i opuszcza normalnie czyli  z pewnie coś z modułem sterującym  , jak się do niego wpiąć i jaką aplikacją???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
patrick30    1

Witam ponownie ....mam dobre wiadomości !!! podnośnik z kabiny śmiga jak nowy, powód był dość błachy , ale przyznam ,że bez pomocy postu poniżej wżyciu bym na to nie wpadł,  uszkodzony był jeden z przycisków błotnikowych nie było na nim przejścia i po zmostkowaniu w kostce wszystko jest ok. także wypada mi bardzo podziękować: Tedi26ak

 

http://www.agrofoto.pl/forum/topic/3707-case-5120/page-7

 

Napisany 10 marzec 2013 - 00:15

Antekpirat miałem podobnie ale powód był błachy bo wine miał jeden przycisk na błotniku nie wracał do pozycji neutralnej po puszczeniu. Wyciągnąłem wszystkie i rozebrałem i wyczyściłem oraz zapryskałem WD 40 i pomogło. Można zmostkować kablem dwa styki w kostce i jak nie idzie naprawić przycisku teraz nie pamientam jakie to kolory ale możesz sprawdzić na przycisku który działa. Wystarczy zwykły miernik do sprawdzania przejścia. W dobrym przycisku między dwoma pinami jest przejście a jak naciśniesz to przerywa połączenie i łączy na dwóch kolejnych. W uszkodzonym przycisku niema przejścia. Wystarczy że w którymś przycisku nie ma przejścia i sterownik myśli że ktoś stoi z tyłu i i nie pozwala urzyć podnośnika z kabiny. Postaram się ci przesłać schemat sterowania

 

  • Thanks 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Fati    0

Witam Panowie chciałem odświeżyć temat. Kupiłem niedawno Case 5140 i jest problem z podnośnikiem, a mianowicie joystic działa odwrotnie gdy daję do przodu to podnosi, a jak do tyłu to opuszcza, Przyciski na błotnikach działają, podnoszą i opuszczają ale nie działa dźwignia regulacji pozycji.

Prosiłbym o jakieś sugestie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Jakub766
      Witam Poszukuję osoby lub firmy, która założyła by w moim pronarze kompletną instalację EHR (sterownik, przewody itp.) w rozsądnej cenie. Pozdrawiam
    • Przez konrad512
      Witam. 
      Niedawno kupiłem ciągnik Jcb Fastrac 3185, jednak poprzedni właściciel nie był zbytnio zorientowany na temat podnośnika.
      Czy ktoś z forumowiczów orientuje się jak odblokować czy pobudzić ehr po odpaleniu ciągnika? Podnoszenie czy opuszczanie ramion tylnego tuza działa przyciskiem na górze po prawej stronie, natomiast pokrętłem już nie.
      Druga sprawa jest taka że przy zapalonym silniku mruga dioda serwisowa. świeci w sekwencji 3 - 1 i 3 - 2. Wie ktoś co oznaczają te błędy? Może to one są przyczyną nie działającego pokrętła od podnośnika...
      Proszę o odpowiedź.
      Pozdrawiam.

    • Przez witch
      Witam chciałbym wam przedstawić filmik prawdopodobnie jest to błąd 3-2 jest to czujnik draftu możecie mnie poprawić jeśli nie podrzucam filmik  Drugą sprawą jest taka ,że wymieniłem żarówki na panelu gdzie są kontrolki i teraz gdy wrzuce rewers obojetnie czy do przodu czy do tyłu miga pomarańczowy romb autotronic 3 nie mam pojecia jaki jest to bład ciągnik normalnie jeździ, proszę o wszelką pomoc. I jeszcze gdzie ten czujnik draftu się znajduje?
       
      video-1531318302.mp4
      video-1531938574.mp4
    • Gość gruchabezgie
      Przez Gość gruchabezgie
      Witam.
      Jestem posiadaczem MF 3125. Mam problem z EHR, a mianowicie podnośnik nie podnosi. Próbowałem podnosić i opuszczać awaryjnie i w tym przypadku wszystko działa. Kiedy podniosę awaryjnie mogę opuścić za pomocą sterownika EHR a już podnieść nie. Druga sprawa jest taka że nie dopina mi wałka WOM. Wałek jest cały czas uruchomiony i przy tym wydaje dziwne dźwięki - tak jakby coś przeskakiwało. Dodam ,że nie mogę wyłączyć wałka i można go zatrzymać ręką czyli coś nie zaskakuje. Jak przełączę na wyższe obroty wałka to już nie można go zatrzymać ale dalej wydawany jest ten dziwny dźwięk. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
    • Przez bartekandruszko
      Witam. W moim case pompa hydrauliczna znaczyna wyć przy obrotach około 800 później cichnie i znów zaczyna wyć od 1600 do 1700 a później znów cichnie, agregat podnosi biegów nie rozłancza niby wszystko ok, ale jak zacznę podnośić maszynę na tylnym tuzie przy tych obrotach co wyżej napisałem to się wycisza a jak podniesie do końca to znów wyje. Czyżby to były objawy umierajacej pompy? Pozdrawiam 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.