jk33

MF6245 nie działają kontrolki na pulpicie

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
jk33    2

Witam przeglądam już kolejny ciągnik w celu kupna tym razem padło na mf 6245 z 2001r. ,jest taki problem po przekręceniu stacyjki wszystko się zapala następnie gaśnie pozostaje tylko kontrolka od ładowania i hamulec ręczny ,natomiast gdy wbijam bieg nic nie wyświetla nawet po zapaleniu świateł brak kontrolek czy to może być grubsza usterka czy tylko brak łączności w kablach czy może usterka komputera? Przeszukalem już fora ale nic w temacie nie znalazłem a na jutro umówiłem się na odbiór,sprzedajacy ma niby wszystko zrobić aby działało ale czy zrobi to tak jak należy czy weźmie jakiegoś magika i zrobi aby na czas próby działało tego nie wiem, więc proszę poradzcie coś?czy są jakieś sztuczki handlarzy by to ominąć. Ogólnie ciągnik w dobrym stanie tylko już prawie opony lyse tak przód jak i tył chociaż ma mały przebieg niewiele ponad 4tys mth .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KRISS75    40

Po przekręceniu stacyjki powinny zapalić się wszystkie,później jak dobrze pamiętam to trójkąt,ładowanie,ciśnienie oleju w silniku i ciśnienie oleju w skrzyni,kierunek jazdy i półbieg.

Może weź jakiegoś elektryka ze sobą.

Edytowano przez KRISS75

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

jk33    2

Byłem właśnie ale nadal nic nie zrobione elektryk nie dotarł na czas ma być w poniedziałek ponoć,pobawilem się trochę tymi wlacznikami i coś tam się zaczęło wyświetlać np.kontrolka kierunkowskazu ale jak już załącze światła kontrolka zanika,powie mi ktoś ile ta skrzynia ma polbiegow? na desce rozdzielczej jest tylko AB gdy próbowałem jechać załączal się tylko na pierwszym biegu ale gdzieś czytałem że być może za niska temperatura oleju a co dopiero w zimę będzie ,w ogóle miarka od oleju nic nie pokazuje może poprostu jest go za mało,i czy ktoś wie jak się w tym modelu zmienia z żółwia na zająca bo nigdzie nie ma przycisku,dodam że to skrzynia Power Control i polbiegi ma w dźwigni od rewersu przy kierownicy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez JANCZAK1176
      Witam jest sprawa ? potrzebna instrukcja obsługi ciągnika MF 7485 podzieli się ktoś ,nawet odpłatne lub na zamianę ,szykuje się jazda testowa 
    • Przez witch
      WItam mam problem iż  kupiłem ostatnio pług lemken variopal, na początku nie chciał obrócić  po kilku próbach obracał , a teraz obraca do połowy i sie wraca,. Zauwazyłem ,że z tyłu 2 węże które ida do rozdzielacza na zdj niżej ten prosty robi w nim ciśnienie i slychać jakby się elektrozawór zaciął ten z lewej strony nad kołem. Kiedyś jak zaciął mi się podnośnik robiło cisnienie we 2 wężach  i ruszyłem go awaryjnie to wtedy elektrozawór sie odciął, próbowałem teraz  dzwiga i opuszcza  lecz dalej pcha przez 1 węża olej. Wrzucam zdj i fimlik.
      Jak się dobrze słuchacie to słychać elekrozawór jak chodzi ciągnik spadł z  900 obrotów na 800-850.
       

       
       


    • Przez kostek
      Dzisiaj z wujkiem jedziemy do korbanków po nowy traktor MF 5465 jest jakiś uzytkownik takiego traktoru dodam ze ma skrzynie dyna 4 są jakos mocno awaryjne????
    • Przez DominikPocisk
      Witam, wszystkich użytkowników serii 6200. Czy ktoś może potrafi skalibrować rewers i sprzęgło? poczytałem na forum trochę tematów lecz nic konkretnego nie znalazłem.
      Ciągnik mam kilka miesięcy a sprawa wygląda tak ze jak włączę do przodu, to czuć delikatne szarpnięcie, a następnie ciągnik łagodnie ruszy, przy włączaniu do tyłu od razu delikatnie rusza posiadam MF 6280.
       
      Czym może być spowodowane szarpniecie przy ruszaniu w przód? czyżby wymagał kalibracji a może już skrzynia jest częściowo wyeksploatowana?
    • Przez pulek227
      Witam.
      Mam problem z odnośnikiem w Mf6480
      Podniósł pług a teraz nie idzie to w żaden sposób opuścić. Na panelu pokazuje niby kontrolną w dół że opuszcza Ale podnosnik ani drgnie. Na blotnikach przyciskami też nie reaguje
      Próbowałem też pod ciągnikiem awaryjnie alektrozaworami opuścić
      Ale na sadzonym ciągniki te przyciski z gumkami się wciskają na obu elektrozaworach A gdy ciągnik zapalony to jeden się wciska a drugi nie da rady a pług jak był w powietrzu tak jest. 
      Może ktoś pomóc w tej sprawie
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.