Skocz do zawartości
News
mlody1989

John Deere 1177 problem z multi zegarem,ustawieniem wiatru,panelem w słupku,załączeniem sieczkarni

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
john
mlody1989    0

Witam

 

Panowie mam problem z John deere 1177 z 1992 mianowicie

-nie pokazuje żadnych obrotów na multi zegarze przy włączonej młocarni, nie świeci się dioda przy joystku

-nie można ustawić wiatru z kabiny ,ale jak się poda prąd z akumulatora bezpośrednio do silnika od przesuwu to chodzi normalnie

-to samo z sieczkarnią jak się poda prąd na elektromagnes przy kole prosto z aku to normalnie rozłącza i załącza

-brak wyświetleń na panelu w słupku nawet o stanie napełnienia zbiornika ziarna nie mówiąc o zapchaniu wytrząsaczy czy podajnikach

 

proszę o pomoc i z góry dziękuje

 

dodam że po sezonie była wymieniona stacyjka o tej samej ilości pinów , nie wiem czy to ma jakiś wpływ

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kowal148    1

podepnę się pod pytanie bo u mnie w 1174 wszystkie te kontrolki i multizegar włączają się ale z opóźnieniem ok 15-20 sekund. po tym czasie dopiero załącza się szarpacz (elektromagnes) może to kwestia braku masy lub coś w tym stylu? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

marcinekkk    0

Witam

Pobawię sie w archeologa i odkopie troche temat.

Kupilem nie dawno jelonka 1177s2 i tez mi nie dziala multi zagar tzn jojstik jest martwy nie ma zadnej kontrolki i zadna kontrolka awaryjnosci nie dziala i w kabinie slychac brzeczyk. I mam pytanko jak ugrysc tez temat gdzie zajrzec

Z gory dzieki pozdrawiam

Licze ze ktos kto mial podobny problem    pomoze:-p

 

Edytowano przez marcinekkk

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
melgies6    0

Witam Panowie mam podobny problem z multi zegarem komuś udało się dojść do jakiegoś rozwiązania i pomoże żeby ułatwić sytuację innym?? Pozdrawiam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kowal148    1

u mnie (1174 SII)  problem był z wyłącznikiem krancowym króry wiidać pod kabiną  wchodząc po drabince nad kołem. w momencie załączania młocarni dzwignią krańcówka nie ruszała się. pomogło wd40 :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez daanny
      Witam mam problem z paseami jezdnymi w moim jd, na cofnietym przyspieszaczu są lużne a gdy wysunę przyspieszacz by szybciej jechać pasy niesamowicie się naciagają i robia się sztywne jak struna przez co bardzo szybko się wyciaga sie ten gruby dolny z ząbkami i przekładnia szybko się nagrzewa kombajn drży, gdy przyspieszacz cofne do tyłu by zmniejszyć predkośc pas dolny robi sie bardzo lużny zdecydowanie za lużny, a gdy gą naciagnę napinaczem to znów gdy przyspieszę to napina się niesamowicie,wariator wyglada że jest sprawny w dolnym kole tym na sprzegle tez wyglada że ładnie chodzi, jestem ciekaw jak to jest u was czy przy każdym położeniu przyspieszacza pasy są jednakowo napiete, na moje oko to w kazdej pozycji napiecie powinno byc jednakowe,co może byc przyczyną tego że tak sie dzieje? wszystkie propozycje mile widziane, dodam że wszystkie trzy pasy nowe i oryginalne.a wiadomoże gdy pasy są za lużne to kombajn mi zwalnia a gdy za sztywne to sie grzeja i wyciagają. prosze o pomoc :unsure:
    • Przez abuk14
      Wiem, że były tematy o poszczegolnych kombajnach, ale myślę, że warto założyc taki temat aby wszystko było zebrane w jednym miejscu. Wpisujcie tutaj swoje problemy opinie o poszczególnych modelach itp.
       
      Sam zastanawiam się nad kombajnem z takiej serii, najbardziej podoba mi się 975. Jak sie sprawuje ??
    • Przez lukasz2207
      Mam problem z john deerem 1065 kombajn jest słaby brak mu mocy nierówno pracuje a po odpaleniu nawet dymka nie pusci sprawdzona została pompa paliwowa, pompka zasilająca jest nowa, pompka elektryczna działa, przewody zostały sprawdzone sa drożne, filter paliwowy jest nowy, ten zbiorniczek który odpowiada za przelew działa prawidłowo bo na przelew idzie paliwo chociaż według mnie bardzo mało tego paliwa idzie przelewem ma ktoś  jakiś pomysł jeszcze dlaczego dostaje za mało paliwa? PS wiem ze były podobne tematy ale tam nie ma odpowiedzi na mój problem 
    • Przez lukus
      Witam mam taki problem że wymieniłem sprzęgło i teraz nie moge odpowietrzyc przegła. Nie Wiem co sie mogło stać . Proszę o pomoc.
    • Przez adam1980
      Witam wszystkich!  Mam prośbę czy ktoś może mi napisać ustawienia obrotów bębna, sit , klepiska, wiatru itd od różnych zbóż i rzepaku  do kombajnu john deere 2254 lub podobne pozdrawiam 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.