-
Podobna zawartość
-
Przez KacpereKkK
Witam, na wstępie przepraszam za słabej jakości nagranie, czy ktoś z tego forum potrafi rozpoznać co to za choroba i jak dochodzi do zakażenia, choroby. Dodam że dodatkowe objawy to biały kał.
366771829_6450893031663901_6312968578306833314_n.mp4 -
Przez Odell
Witam, noszę się z zamiarem wydzierżawienia kurnika 1000m2 z nastawieniem na tucz kaczek Pekin. Kurnik nie wymaga nakładów finansowych. I teraz najważniejsze pytanie, jaki jest zysk na szt. wstawiając broilery za swoją kasę oraz posiadając swoje zaplecze (słoma, maszyny). Oraz drugie pytanie, jaka obsada będzie najbardziej racjonalna na tym metrażu? Proszę o szczere wypowiedzi
Pozdrawiam
-
Przez agrofoto1
Cześć, chciałbym dowiedzieć się ilu jest na tym forum hodowców kaczek Pekin, może będzie możliwość stworzenia jakiejś grupy. Napiszcie proszę wielkość produkcji, gdzie odstawiacie i z jakiego regionu jesteście. U mnie jest teraz 12 tys kaczek miesięcznie, Roldrob, łódzkie
-
Przez Zbigniew123
Dzień dobry, pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. Mam kaczki staropolskie, biegusy i 1 kaczora francuskiego. Dwa na trzy świeże dzisiejsze jajka miały na żółtku ciemnozieloną plamę wyglądającą jak pleśń, wielkość około centymetr na pół centymetra i grubość może milimetr. Niestety nie zrobiłem zdjęcia, chociaż sprawdziłem pod mikroskopem i nic ciekawego nie zauważyłem. W strukturze przypominała zbite białko takie jak pływa w zupie podczas gotowania, nie było częścią żółtka tylko się go trzymało.
Moje pytania: Czy ktoś miał taką sytuację, czy można jeść takie jajka po wyrzuceniu tego czegoś i czym to może być spowodowane? Dotychczas jajka wyglądały normalnie. Może to być efektem krycia staropolskich przez biegusa i bieguski przez kaczory staropolskie? Czy niedobory mikro/makro składników albo jakaś choroba?
Uprzedzam, że trzymam kaczki tylko na jajka i mięso, nie będę ich rozmnażał.
-