jakie pierścienie zamontować
Przez
pawelc330c360, w Układ hydrauliczny
-
Podobna zawartość
-
Przez Menthol
Mam taki problem. Nie działa podnośnik hydrauliczny. Gdy włączę wałek przekaźnika mocy po podniesieniu hydrauliki wałek się wyłącza.
-
Przez TomaszN
Witam ostatnia regenerowane podnosnik bo bardzo szybko opuszczał. Wymieniony kompletny cylinder tłok przewody zawór i zregenerowany rozdzielacz . I po złożeniu wszystkiego na dzwigni od podnoszenia podnosi Ale max 50 kg I opuszcza. Dopiero gdy włączę zasilanie kipra jedno gniazdo czy drugie. Podnosi normalnie I wtedy działa I podnoszenie I opuszczanie nie słychać przelewu. Dodam że wywrot działa bez problemu . I teraz pytanie czy to tylko wina rozdzielacza I czy tak może zostać gdyż w sumie aż tak mi to nie przeszkadza żeby znowu zdejmować. A I podnosnik trzyma bez problemu. I sam się też trochę unosi nawet na opuszczonym Ale wystarczy trochę docisnąć I wraca
-
Przez Zetix
Witam!
Dojechał do mnie opryskwiacz hydraulicznie podnoszony i rozkładany. Podnoszenie na siłowniku jednostronnym, rozkkladanie na dwustronnym. Mam do dyspozycji dwa wyjścia hydraulicznie w c360 i chciałbym zapytać czy taki zawór trojdrozny spełni swoją funkcje tzn wąż od szybko zlacza prawego do zaworu trojdroznego - na wprost podłączam podnoszenie lanc, a na dół np składanie opryskiwacza. Czy po takim podłączeniu wszystko bedzie grać? Jak przestawie zawór na podnoszenie lanc to bez problemu będzie podnosić i opuszczać ( bo to jednak siłownik jednostronny) znalazłem taki zawór max przepływ oleju 40l, nadal się?
-
Przez mariusz031992
Dobry wieczór wszystkim. Zwracam się do Państwa o pomoc. Od początku. Zakupiona nowa pompa Waryński o zwiększonej wydajności, nowy zawór bezpieczeństwa 13,5 MPa. Otóż jak jest zimny olej, to jeszcze podpompuje na 13-14 MPa, lecz jak się nagrzej to kaplica- 10-11 MPa (ciśnienie sprawdzane manometrem na tylnych gniazdach EURO). Praca w turze, to tragedia- jedną kulkę słomy ledwie podnosi, a przyczepy nie wywróci. Podnośnik działa sprawnie, lecz może z tego powodu iż narzędzia zawieszane są lekkie. Pompa zamontowana w okresie przedżniwnym. Dodam, że po jej montażu sprawność ciągnika prawie się nie zwiększyła Stara pompa dużo gorzej nie działała... Gdzie się podziewa moc na tylne gniazda Przy okazji- czy zaślepianie tych małych otworów na pliczku pompy hydraulicznej coś daje? Mam starą, można by poddać to eksperymentom.
-