-
Podobna zawartość
-
Przez AgroSikora
Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?
- KWS
- Pionner
- LG
- Syngenta
- Euralis
-
Przez mkacper99
🌾📢 Uwaga rolniku / konsumencie !!! 🚜👨🌾
Polskie rolnictwo jest w dużym kryzysie, problemy dotykają praktycznie wszystkie branże rolnicze.
⛔Brak realnej walki z ASF
⛔Niskie ceny skupu żywca trzody, bydła itp..
⛔Niekontrolowany import kukurydzy oraz zbóż z Ukrainy
⛔Podwyżka prądu o 30% z nowym rokiem czy chociażby podniesienie stawki VAT na leki weterynaryjne o 16%
⛔Tragicze nowe prawo wodne
⛔Problemy sadownicze, warzywnicze, drobiu, bydła
⛔Bezskuteczne prawo łowieckie
⛔Przepisy azotanowe...
⚠️ Jeśli te problemy nie są Ci obojętne...
📅 7 grudnia, piątek godzina 18:00 na sali OSP w Kakawie Starej 62-872 Godziesze Małe odbędzie się spotkanie dla wszystkich ludzi, którzy chcą się jednoczyć, sprzeciwstawić się fatalnej polityce rolnej dla zwykłych gospodarzy oraz konsumentów, którzy w marketach kupują zagraniczne odpadki. Pan Michał Kołodziejczak organizuje spotkania w całej Polsce i zbiera zwykłych ludzi, którzy chcą działać. Powstaje struktura budowy Agrounii! 👨🌾 Razem możemy wszystko!
Niedługo na polskich niedzielnych stołach zabraknie naszej ojczystej wieprzowiny 🐷
Odebrali nam handel
Odebrali nam przetwórstwo
Odebrali nam kontakt z konsumentem
Odebrali nam po prostu dostęp do naszego własnego 🇵🇱 rynku
Minister rolnictwa powiedział, że rolnicy nie potrafią się jednoczyć.. Pokażmy mu naszą siłę !
Unia Warzywno Ziemniaczana Agrounia
Michał jest zwykłym rolnikiem spod Błaszek! NA TĄ CHWILĘ MAMY JUŻ POTWIERDZONYCH OKOŁO 300 hodowców, którzy będą na spotkaniu!!! Zapraszamy i Ciebie!!! ROLNICTWO TO OSTATNI BASTION POLSKOSCI
-
Przez DanutaHF
Witam,
Orientuje się ktoś może, w jakiej cenie mogę sprzedać cielne jałówki HF z dowodem rasy ?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
-
Przez wojtek93
Witam,w tym roku po raz pierwszy będę sprzedawał wysłodki buraczane i kompletnie nie wiem o co z tym dokładnie chodzi (proszę się nie śmiać jestem nowy w tych tematach i szukam porady) Jak kształtują się ceny wysłodków? Wiem że cena w cukrowni to około 30zł ale jak to jest na wolnym rynku? I czy ktoś może wyjaśnić mi o co chodzi z tymi wysłodkami przeliczeniowymi? Jak to się przelicza? Może dla Was to podstawy ale jeszcze raz powiem że nigdy nie miałem z tym do czynienia a nie mam się kogo poradzić:/
-
Przez Piotrek5060YouYube
Witam, czy ktoś z użytkowników miał problemy z firmą "Aldesa"? Dotyczy to budowy linii wysokiego napięcia Glinki - Recław, na prywatnych gruntach rolnych zajętych z porozumieniem albo na "dziko" :
- niewypłacenie utraconych dopłat już za rok 2017
- nie przywrócenie terenu do stanu pierwotnego
- Aldesa odmawia udostępnienia do wglądu operatu szacunkowego szkód jakie poczynił wykonawca podczas budowy
- Aldesa nie odpowiada na nakierowane do nich pisma, które określają wysokość strat poniesionych przez właściciela gruntów rolnych
- brak jakichkolwiek negocjacji ze strony Aldesy (uważają, że rolnik powinien za nimi biegać)
-