kris1

Podnosnik monoblok w Belarusie 1025

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
kris1    1

Witam czy orientuje się ktoś co może być przyczyna bardzo szybko opuszczającego się podnośnika? Po zgaszeniu ciagnika nawet z nieduzya maszyna podnosnik odrazu opada a w czasie pracy ciagle podnosi tak jak by podnosnik wogole nie trzymał. Co moze byc tego przyczyna?


Kris1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kris1    1

no ma około 3000 mtg czyli prawdopodobnie rozdzielacz do wymiany?


Kris1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Uziu92    3227

ewentualnie ciegna do regulacji, masz 2 dzwignie jedna od pozycyjnej a druga od silowej, u mnie w mtz bylo tak ze jak sie zgasilo to dzwignia sama sie cofala i opadalo to samo jak sie jechalo od drgan sama sie cofala i trzeba bylo korygowac reka, po wyregulowaniu troche pomoglo, ale tez sam dobijal , a jak sie zostawilo na zgaszonym tez zza super nie trzymal, bylo 1400 mtg, ruska hydraulika to pomylka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kris1    1

no z tymi dzwigniami tez mam problem ale to raczej nie dzieje sie to od tego


Kris1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Uziu92    3227

wiec rozdzielacz, w monobloku jest z tylu nad podnosnikiem, dostep dobry.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kris1    1

tylko tamten tez juz wymienialem na drugi i zmiany zadnej nie było i juz nie wiem co to jest


Kris1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Uziu92    3227

no to kombinuj z linkami, odlacz je calkiem od ciegiel i zobacz wtedy co sie bedzie dzialo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez grazia80
      Witam wszystkich
      Mam problem z podnośnikiem w moim zetorze 5211,mianowicie po podniesieniu belki bez cięższej maszyny i ustawieniu dźwigni na opuszczanie belka samoczynnie nie opada,musi ktoś na nią stanąć aby opadła.I drugi problem : po podniesieniu  jakiegoś sprzętu na maksymalną wysokość w krótkim czasie opuszcza trochę i dźwignia cofie się trochę pomimo że pracuje dosyć ciasno .Macie jakieś pomysły jaka może być przyczyna takich objawów?
    • Przez Radek1110
      Czy ten element jest dobrze złożony? 
      Ursus c-335
    • Przez daniel20v
      Witam. Mam parę pytań odnośnie podnośnika w moim IHC.
       
      Interesuje mnie ta dźwignia od tempa podnoszenia (prawa górna), domyślam się że chodzi o to że odpowiada ona za szybkość podnoszenia, u mnie niestety nie ma reakcji na nią (czy odpowiada za coś innego a ja błędnie podejrzewam ?)
       
      Dwa to problem z podnoszeniem. Są dwie dźwignie, pierwsza od strony błotnika to poziom opadania / podnoszenia drugą to natomiast standardowa dźwignia od podnośnika do ustalenia  uniesienia wysokości ramion . Problem w tym że u mnie ona nie zostaje w wymaganym położeniu , a zawsze opada maxa (stąd ta blaszka tam dokręcona by się trzymał na górze ).
      Pytanie teraz co mogło ulec uszkodzeniu że ona się nie zatrzymuje w wymaganej pozycji ? 
       
      Na chwilę obecną by mieć wymagana pozycję podnośnika postanowiłem te dwie dźwignie połączyć i tak oto dwoma dźwigniami steruje na raz w wachlarzu od skrajnie dolnego poziomu do maxymalnie uniesionego . Pytanie tylko czy tak może być ? Czy nic się nie zepsuje w dźwigni która ustala ograniczenie odpadania i unoszenia gdy będę nią cały czas robił ?
       

    • Przez tedek2
      Witam. Mam kolejny problem. Wolno dzialajacy podnośnik, tur oraz hydtaulika zewnetrzna. Olej zalany fusha stou 10w30 filtry oba zmienione. Cisnienie na turze 180. Co moze byc przyczyna? 
    • Przez marioc14
      Witam
      Jakiś czas temu zaczął wyciekać mi olej spod zaworu rozdzielczego ( ten pod siedzeniem) więc wymontowalem go I wymieniłem te nieszczęsne uszczelnienie ale po zamontowaniu zauważyłem że podnośnik nie ma siły podnosić cięższych maszyn sprawdziłem ciśnienie na pompie poprzez podpięcie manometry z tylu na kiper daje 15Mp ale po puszczeni dźwigni szybko spada ciśnienie z manometru tak jakby coś gdzieś przypuszczalo co może być przyczyną? Dodam że pionową rurkę z uszczelnieniami wymieniłem jakieś sugestie co może być przyczyną?
       
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.