Przejęcie gospodarstwa a ZUS
-
Podobna zawartość
-
Przez Tyger
Siemka!
Jak to u Was jest jak przepisuja na was rodzice gospodarstwo, czy rodzeństwu również coś zapisują, jakieś ha, czy rodzeńśtwo nic nie chce? a może odpalają jakąś kase?
Różne wojny wynikają z tego powodu, jak uniknąc konfliktów i żeby było sprawiedliwie, co wtedy gdy rodzeństwo jest jeszcze na utrzymaniu rodziców?
kolego staraj sie nie zamieszczać takiego czegoś ,," w nazwie tematu
-
Przez barczjano1988
Witam
Małe pytanie do ilu lat wstecz krus może żądać spłaty składek. Brat mojej Mamy posiada gospodarstwo razem z żoną jakieś 10 lat temu żona go wypisała ponieważ pracował za granicą, w sumie wyszło tak że trochę pracował trochę nie nie był ubezpieczony. Teraz chcą przepisac gospodarstwo na syna ale boją się ile lat wstecz krus każe płacić składki?
-
Przez Tomasz2000
Witam, 33 lata mieszkałem w gospodarstwie z rodzicami. Po ślubie w 2009 tescie przepisali nam 1.5h ziemi. Miesiac temu przemeldowałem sie do zony gdzie na działce przepisanej przez tesciow wybudowalismy dom. Chciałem przejsc do krus-u z racji ze mam odpowiednia ilosc ziemi przeliczeniowego 1.34h. I tutaj pytanie czy bedą kary za niezgłoszenie do krus ziemi??. Zadnie dotacje z krus nie były brane . Ziemia nie była uprawiana.
-
Przez Danielkoltun
Witam , Na początek PROSZĘ o pomoc kogoś obeznanego . Sprawa wygląda tak że jest umowa ustna z właścicielem pola któremu płacę dzierżawę ja piszę o dopłatę i to wszystko . Dzisiaj przyszło pisemko że jest do zapłaty 5500 tyś za to że pan xxx od którego zbieram to pole nie płacił swojego ubezpieczenia , Może ktoś miał podobny przypadek ???
-

Rekomendowane odpowiedzi
Massey Ferguson 6255
Massey Ferguson 4235 & Zetor Proxima 85 power