adrriano

Renault Ares 630 RZ - problem z podnośnikiem EHR, sam unosi ramiona tylne

Polecane posty

adrriano    0

Witam,

Mam problem z podnośnikiem w Renault Ares 630 RZ. Było już kilku specjalistów, ale jak na razie nie udało się rozwiązać sprawy. Może ktoś z forumowiczów będzie w stanie pomóc.

Problem:
Ramiona tylne potrafią się czasami (a nawet często) same unieść o kawałek do góry.

Szczegóły:
-unoszą się o pewien kawełek i się zatrzymują
-unoszą się zarówno pod obciążeniem (zawieszona maszyna) jak i bez chociaż częściej pod obciążeniem, np przy orce
-kiedy zaczną się unosić nie pomaga ustawienie przełącznika w pozycję stop (tzn w sytuacji gdy same już się unoszą, ustawiam przełącznik regulacji wysokości w pozycję stop, ale one nadal się unoszą)
-kiedy po opuszczeniu "zdążę" ustawić przełącznik w pozycję stop zanim zaczną się unosić to już się same nie podniosą

Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
RogR01    16

a masz w nim takie pokretlo dzieki ktoremu mozesz ustawic wysokosc podnoszenia i opuszczania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ignacy01    7

sprawdz czy czujniki położenia ramion sie nie odkreciły. jak beda miały luz to będą sie przestawiac i dawac bledny sygnał o połozeniu ramion(powinny one znajdowac gdzies na końcu ranion podnosnika, pod ciagnikiem)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

adrriano    0

1) Maksymalną wysokość podnoszenia ustawia się elektronicznie, przyciskami.

2) Czujniki przy ramionach mają rzeczywiście trochę luzu, tylko że ramiona się potrafiły podnieść również na postoju (bez ruszania ramionami) no to chyba nie to... ale spróbuję poruszać przy tych czujnikach przy odpalonym ciągniku i sprawdzę czy to wpływa. Dam znać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
adrriano    0

Witam ponownie,

Popróbowaliśmy przy czujnikach, tych przy ramionach. Mają one trochę luzu, ale ruszanie nimi w żaden sposób nie wpływa na zachowanie podnośnika. Po tym wnioskuję, że to raczej nie to.

Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Regulację siłowaą wyłączyłeś na sterowniku ma sie rozumieć?.Jeśli chcesz sprawdzić czy to wina tych czujników tzn.sensorów to porostu wypnij wtyczki od jednego i drugiego,znajdują się one na podnośniku. Zacznie wtedy mrugać dioda na sterowniku sygnalizujaca awarię jednak tym się nie martw i wtedy sprawdź podnośnik czy wariuje. Jeśli nadal wariuje to uwagę skieruj na czujnik wysokości podnoszenia i opuszczania ramion,z prawej strony pod ramieniem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gard    0

Witam
Mam taki problem w aresie 640rz z 99 r.po 40 min pracy z agegatem podnosnik przestaje podnosic. Po 3 godz.postoju wszystko wraca do normy idziala poprawnie do momentu rozgrzania oleju. Po wymianie oleju na Agrol stou plus 10w40 poprawa jest taka ze po rozgrzaniu podnosi bardzo bardzo powoli.Tuz i hydropak dziala poprawnie nawet jak olej rozgrzany.Nadmieniam ze maszyna dopiero kupiona. Prosze o pomoc moze ktos juz mial taki przypadek lub wie jak to naprawic jestem z okolic Radomia. Pozd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez rolnikon
      Po ostatnich mrozach odpaliłem renowke i po tym jak pochodziła chwilę zgasła. Przy próbie ponownego odpalenia nie pojawiał się dymek z komina, więc ewidentnie paliwa nie dostawała. Sprawdziłem filtr paliwa-zawalony parafiną, która musiała się wytrącić jak były te duże mrozy ostatnio. Podgrzałem filtr, żeby rozpuścić parafinę, założyłem z powrotem, odpowietrzyłem na pompie ale niestety nic to nie dało. Jakieś pomysły macie co z tym fantem zrobić?
      I drugie pytanie czy dobrze odpowietrzam pompę - pompuje pompką i odkręcam śrubkę zaznaczoną na czerwono u góry, zakręcam, pompuje, odkręcam i aż poleciało paliwo bez powietrza. 

    • Przez krzysio55
      Witam. Posiadam ciągnik Renault 120.14 i chciałbym się dowiedzieć jak włączyć, uruchomić te hamulce po podłączeniu przyczepy ?? 
    • Przez kazik73
      Witam
      Proszę o poradę
      Mam od niedawna tą Renówkę. Napęd przedni wyposażony most LSD,przy włączonym napędzie, podczas zmiany kierunku jazdy lub skręcie , pojawia się trzask jak by był uszkodzony przegub, przenoszony aż do skrzyni .Oczywiście nie zawsze. Dodam że cały most sprawdzony , przeguby też. Most zalany odpowiednim olejem.
    • Przez pieterr
      Jakie macie opinie o ciagnikach renault  a konkretnie o modelu 75.14?😃
    • Przez krzysiek16m
      W tym temacie, prosiłbym o zamieszczanie instrukcje obsługi, katalogów części do ciągników marki Renault.
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj