Zakup DX140 - prosze o pomoc
Przez
Zetix, w Deutz-Fahr, Lamborghini, Same
-
Podobna zawartość
-
Przez lukasztusin123
Potrzebuję praktycznego spojrzenia na luz sworznia tłokowego.
Lamborghini Premium 1060 silnik 1000.6 W1
Dokonałem pomiaru luzu skośnego sworznia w korbowodzie według service manual. załączam zdjęcia.
Książka podaje tolerancję do 0,08mm u mnie na nowym sworzniu wychodzi jakieś 1,2 - 1,3mm luzu. Ktoś kto praktykował nie raz remont takiego silnika SDF czy mógłby się wypowiedzieć jak to wygląda w praktyce czy konieczna jest regeneracja tulejek w korbowodach? Poprostu nie chciałbym nie potrzebnie naciągać klienta na koszty.
Proszę o profersjonalne wypowiedzi kogoś kto naprawdę w tym siedzi i się zna.
-
Przez Guliwer82
Witam posiadam Lamborghini 754 z 1981 roku od niedawna problem polega na tym że nie mogę załączyć womu jest straszny zgrzyt przy włączeniu czy to wina sprzęgła.bo biegi wchodzą normalnie bez zgrzytu.z góry dziękuję
-
Przez Wojtas8
Witam,
Mam agrotrona 90 i jest w nim problem z hamulcami. Po puszczeniu hamulca, hamulce do końca nie odbijają tj. jeszcze trzymają i nie rozłącza przodu. Jeśli ktoś miał podobny problem to proszę o pomoc.
-
Przez Zielony91
Witam
Deutz 7250TTV z 2013r ma niesprawna miękka oś.
Kontrolka świeci, nie ma błędów, czujnik położenia osi jest sprawny, gruszki z azotem sprawdzone i nabite,
Kiedy podaję prąd na cewkę 4 i 5 to podnosi trochę do góry. Z cewką 3 i 5 nie ma żadnej reakcji.
Zawory były wymontowane i otwierają się po podaniu napięcia.
Nie było pewności co do zaworu 3 jest już nowy i dalej nic.
Może ktoś miał podobny problem?
-
Przez silver90
Witam jakie powinno być ciśnienie sprężania w ciagniku same silver 90 ?
I jeszcze jedno pytanie dlaczego w ciagniku są dwa alternatory ?
-