Skocz do zawartości
News
piwoo11

gaśnie silnik przy uruchomieniu hedera john deere 2064

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Silnik
piwoo11    0

Witam mam problem z moim 2064 podczas włączania napędu na heder silnik po momencie gaśnie.
również przy wlaczeniu nawiewu na kabinę objaw identyczny jak wyżej silnik pracuje od 3 do 10s. po tym czasie gaśnie. Co może być winne?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
waldii1    64

Co tam steruje silnikiem? Elektronika czy wszystko jest mechaniczne? Jeśli elektronika to masz uwalony elektromagnes od hedera i nawiew. Ewentualnie zwarcie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piwoo11    0

elektronika. po oczyszczeniu złączy napęd młócarni załącza się sam a napędu hederu nie reaguje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Rolnik1973    2418

I widzicie te wasze pstryczki, wajchą pociągnął i kosisz, a pstryczka dotkniesz i tyłek a nie żniwa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pawel885    839

W starym maluchu co było lepsze - rozruch na linkę czy elektrowłącznik według Ciebie? A może kolba jak w starych żukach? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
subkrzys    12

rolnik ty chyba nie wiesz o czym mówisz trudno żeby tej klasy kombajn był mechaniczny . cep tez czasem się psuł a niby taka prosta konstrukcja ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
waldii1    64

Włączniki śnieżą i wprowadzają zakłócenia na sterownik silnika. Trzeba rozebrać włączniki i zastosować kontaktron od młocarni może być do wymiany jak sam się załącza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Luki1988
      Witam,
      Panowie czy ktoś miał przyjemność demontować rurę wysypu z tego modelu bądź z podobnego np 1055?
    • Przez adasDrop
      Witam. Mam pytanko chce kupić kombajn jd 430 i znalazłem opcje za 8500 PLN i niby są tylko małe wycieki i chciałem się zorientować czy ta cena jest adekwatna do tego kombajnu
    • Przez celeronik
      Dane dotyczące poszczególnych ustawień spisane z instrukcji obsługi JD serii 10xx, ale do innych modeli też pasuje.
      Ustawienia.doc
    • Przez cyś
      Witam, czy ktoś z forumowiczów miał, lub ma kombajn john deere 1055?
      Ponieważ planuję zakup takiego kombajnu, ale nie wiem czy pas płaski napędzający młocarnię (taki jak w załączniku) zdaje egzamin, czy nie ślizga się bądź nie zrywa?
      A także, z tego co zauważyłem, w kilku jd, które oglądałem heder ładnie podnoszą nawet na małych obrotach, ale z opuszczaniem jest gorzej, ponieważ bardzo szybko opadają. Czy może to być duża i droga w naprawi usterka?
      Za wszelką pomoc bardzo dziękuję.

    • Przez tjomek
      Witam potrzebuje pomocy, Mam John Deere 6300, i niestety mam problem, gdy ciągnik dłużej pochodzi nie chce odpalić, muszę czekać aż ostygnie i wtedy normalnie.
      1. Wymieniłem przewód -bak -filtr
      2. wymieniłem pompkę elektorniczną w baku 
      Problem nadal ten sam. ktoś coś wie, albo miał taki problem.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.