Przez
seba1718
Witam wszystkich mam problem z moim zetorkiem 8245, postanowiłem rozbudować trochę hydraulikę dałem rozdzielacz 2 sekcyjny podłączyłem wydaje mi się książkowo dobrze na zasilanie do starego rozdzielacza dałem trójnik i przewód do zasilania do rozdzielacza, powrót też dobrze podłączony i potem zasilanie i powrót z rozdzielacza do euro złączy ale gdy chciałem podjąć próby testów tych modyfikacji po podłączeniu pługa podnośnik nie da rady go podnieść dopiero gdy wkręci go się na obroty to lekko podskakuje do góry gdzie wcześniej bez problemu praktycznie bez gazu podnosił go bez problemu ( waży ok 1 tony) do tego po podłączeniu przewodów hydrauliki rozdzielacz w ogóle nie reaguje, bo wciśnięciu taj kulki w euro złączce olej leci ciągiem a po naciśnięciu dźwigni nie się nie dzieje gdzie mam jedno wyjście podpięte pod stary rozdzielacz i tam dopiero po naciśnięciu dźwigni idzie olej. Może się to nie którym śmieszne zakładanie takiego tematu ale całkowicie nie mam doświadczenie w tych sprawach i nie mogę się dalej ruszyć bo nie wiem co robić, może ktoś mógłby coś doradzić, może ktoś miał podobny problem, na moje nie wprawione oko układ jest zapowietrzony ale jakoś nie bardzo wiem jak go skutecznie odpowietrzyć do tego sprawa tego rozdzielacza może być uszkodzony fabrycznie ?