Ptaki pod dachówką.
Przez
kris148a, w Budynki i obejścia gospodarskie
-
Podobna zawartość
-
Przez farmer_89
Witam potrzebuje zorganizowac jakis tymczasowy budynek ( na kilka lat) z przeznaczeniem na zbiornik na mleko 3x4 metry, myslalem nad garazem blaszakiem ktorego bym ocieplil styropianem czy takie cos przejdzie w mleczarni badz jakies inne pomieszczenie moze ktos doradzi
-
Przez DjFarmerr
składa ktoś teraz wniosek na budowe płyt, zbiorników czy silosów do kiszonek? myślicie czy warto? czy małe gospodarstwa nie mają szans?
-
Przez bulimurawy24
Witam wszystkich serdecznie ,mam mały problem z urzędem gminy sprawa dotyczy przyznania ulgi inwestycyjnej. Firma zamontowała mi panele fv na dachu budynku mieszkalnego i gmina odmawia mi przyznania ulgi w podatku rolnym twierdząc że panele fv muszą być zamontowane na budynku gospodarczym ale jakie to ma znaczenie skoro energia wyprodukowana z oze i tak jest zużywana do produkcji rolniczej,"internety i wujek google twierdzi że ulga w tym przypadku może być udzielona"proszę o pomoc w tej sprawie może ktoś to przerabiał i podpowie czy faktycznie ta ulga się należy czy nie,a może faktycznie gmina ma rację, kogo bym nie zapytał każdy ma inną opinię na ten temat .pozdrawiam
-
Przez xXPioter99Xx
Witam
Ostatnio zakupiłem 3 używane silosy płaskodenne firmy Bin a mianowicie 2 x 60T i 1 x 130T.
I tu moje pytanie do was , jak rozwiązać załadunek i rozładunek tych silosów. Budżet jest dość ograniczony i nie moge pozwolić sobie np na przenośnik kubełkowy.
Co według was bedzie lepsze? Przenośnik ślimakowy pionowy , moze dmuchawa , lub jeszcze cos innego. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
-