Skocz do zawartości
VIP

Massey Ferguson 3645 Przedni Napęd

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
3645
VIP    0

Mam problem z Ciągnikiem Massey Ferguson 3645..

A mianowicie chodzi o przedni napęd - nie działa ... Sprawdzałem go i mechanicznie jest ok. Na zgaszonym ciągniku napęd działa, a gdy się go zapali to napęd nie działa, a kontrolka pokazuje, że powinien działać...

 

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mirasek    8

Hej

 

Z tego tematu dowiesz się dlaczego napęd Ci działa przy zgaszonym ciągniku (wypowiedzi @rafik256) http://www.agrofoto.pl/forum/Pare-problemo...ml&hl=napęd

 

...tu odwrotny problem http://www.agrofoto.pl/forum/mf365problem-...ml&hl=napęd

 

...tu też http://www.agrofoto.pl/forum/Przedni-naped...ml&hl=napęd

 

Poczytaj, może na coś wpadniesz <_< Wygląda na to że po odpaleniu nie odcina prądu od elektrozawóru i sie on nie zamyka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rozal22    17

tak zgadzam się z "mirasek"

brak ciśnienia i nie odpycha ci trybu.Ech czym nowsze traktory to więcej elektrycznych będziemy mieć problemów :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

mirasek    8
brak ciśnienia i nie odpycha ci trybu

Tam nie ma trybów :) Napęd dopina sprzęgło cierne (nie wiem jakie konkretnie bo nie widziałem, pewnie wielotarczowe mokre) które załączane jest po spadku ciśnienia, żeby je rozłączyć potrzebne jest ciśnienie czyli otwarcie elektrozaworu. Który to elektrozawór to nie wiem, zaraz pewnie wpadnie ktoś kompetentny i napisze :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
VIP    0
zaraz pewnie wpadnie ktoś kompetentny i napisze :)

No to czekamy na kogoś takiego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Wystarczy wejść pod ciągnik i już wszystko widać :) . Za włączanie napędu odpowiada pierwszy elektrozawór(patrząc od przodu) nad filtrem oleju.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
WaldekXXX    0

Witam!Mam problem z MF 399 z przednim napędem.Napęd załącza się podczas hamowania,ale jeśli rozepnę hamulce i hamuje na jedno koło jest dobrze.Spiąłem więc włącznik stopu i było dobrze,ale po krótkim czasie jeśli włączyłem napęd nie mogłem go rozłączyć,sprawdzałem czy dochodzi prąd do cewki elektrozaworu przy końcu wału napędowego i bywa tak,że nie dochodzi.Za każdym razem podczas włączania i wyłączania napędu zapala się i gaśnie kontrolka,a napęd się nie rozłącza.Czy jest jeszcze jakiś dodatkowy przekaźnik,który załącza dojście prądu do tego zaworu.

Proszę o dokładną podpowiedź.

Pozdrawiam i Liczę na szybką odpowiedź:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sterydek    23

Witam. Mam traktorek 3635 nowa seria z 2008 roku. mam pewien problem gdyż nie wiem czy się tak dzieje w każdy ciągniku tej serii. Jak jade szybkim biegiem szosowy wyłancza mi się sam przedni napęd i przy większe prędkości niż 20Km/h nie można go włączyć. Czekam na odpowiedz czy się dzieje tak w każdym ciągniku czy ja mam taki.

Pozdrawiam

Sterydek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
b0gdan    86

tak ma być :) Na przyszłość polecam lekturę instrukcji obsługi, jest tam wiele ciekawych informacji :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sterydek    23

Zbytnio nie byłem tym przejęty, ale znalazłem takie forum i napisałem.

Dziękuje za tą informacje:)

pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sterydek    23

Miałem taką sytuacje jak jechałem od dilera Fergusona. Była zima i wracałem po raz pierwszy do domu ciągnikiem z prasą rolującą Famarol DF 120 1.8 pod pewną górką nie mogłem zapanować nad ciągnikiem zaczoł mielić a było strasznie ślisko dopiero trzeba było zwolnić i włączył się przedni napend nie dużo brakowało aby znaleść się w fosie:) Ale to miałem tylko jedną taką sytuacje. Teraz znam ciągnik i wiem jakie ma możliwości.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kravter    36

heh kiedy grzebie wpal mu 2 wtedy masz naped i silniczek nie jest przemeczony:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
BobsMF    28

Jak się przytrzyma przycisk od napędu przez ok 3 sekundy to napęd się nie rozłączy (tak jest w serii 3000/3100)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukesz    1

a jeśli jest zapięty cały czas niezależnie od szybkości to jak powrócić do ,,normalnego działania,,

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Maju3060
      Witam was jeśli są takie tematy to przekierować A moje pytanie do was takie że zatarł nam się elektrozawór od stopu wałka i pytanie do was takie dlaczego on się zatarł jest cały czas wciśnięty i nie ruszy go i jeszcze spytam od czego mogła pęknąć CEWKA 🤐
    • Przez RafaKluczyski
      Witam. Mam taki problem, a mianowicie po wymianie pompy wody przestało działać ogrzewanie. Szukałem na forum i się doczytałem, że trzeba gazować i powinno się samo odpowietrzyć. Dzisiaj próbowałem i przewód jeden zaczął robić się gorący. Wszedłem na dach, otworzyłem przednią pokrywę i też jeden normalnie zaczął się robić gorący, a drugi po pewnym czasie lekko ciepły. Wszedłem do kabiny i dziwnie, bo raz dmuchało ciepłym raz zimnym, znowu ciepłym i zimnym. Co może być? Miał ktoś taki lub podobny problem? Dzięki z góry za pomoc
    • Przez Peron
      Witam.
       
      Czy ktoś może się orientuje, jakie są kolory farb do poszczególnych modeli? W internecie pełno farb, ale nie jest opisane, na co która jest stosowana i cieżko  coś dobrać.
      Potrzebuję farbę na felgi do serii 3080. Teraz są pomalowane na szaro, ale spod farby wygląda szary, ale lekko metalizowany. 
      W internecie znalazłem opinię, że na felgi ma być krzemowa szarość, ale sam już nie wiem, bo wydaje mi się za ciemna. 
      Ma ktoś praktykę w tym temacie?
    • Przez pawelus
      Witam . Posiadam ciągnik Massey  Ferguson 3080 .
      Problem dotyczy przedniego napedu . Mianowicie ma luz na zawieszeniu mostu z przodem ciągnika . 
      Widoczne podczas ruszania na załączonym napędzie , Most przechyla sie delikatnie do przodu lub tyłu .
       
      Pytanie dotyczy : Jak zlikwidować ten luz bo nie chce żeby ukręciło wałek od napędu . ?
       
      Można wykonać naprawe we własnym zakresie czy trzeba  coś wytaczac na tokarkach ?
       
      Czekam na jakieś wskazówki  . Dziękuje
    • Przez bogdan815
      witam ponownie i znowu proszę o pomoc
      zapowietrzyły mi się hamulce, może ktoś wie jak je się odpowietrza chodzi o model MF 3645
      z góry dziękuje
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.