Skocz do zawartości
vdan

Nie pryska jedna sekcja AGRIO PUMA !! POMOCY !!

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Puma
vdan    5

Mam problem z opryskiwaczem AGRIO puma 21m. Otóż nie wiedząc dlaczego, bez powodu, przestała mi pryskać 1 sekcja ostatnia skrajna, reszta ok. Mam komputer brawo 180. Wszystkie diody od sekcja się zapalają i gasną - prawidłowo. Lecz jedna sekcja nie działa. Nie słychać równieź dźwięku z jednego elektrozaworu z tyłu opryskiwacza. Mógł się zaciąć ? czy coś  takiego? Można to rozebrać? prąd do niego dochodzi. Lecz nie podaje płynu i sekcji.

Miał ktoś podobny problem? 

Proszę o pomoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
vdan    5

No dobrze, rozebrać ok i co dalej? na co zwrócić uwagę, jak go sprawdzić? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

kamil2626    0

hej tez mam taki opryskiwacz i tez mialem ten problem tam na kablu ktory podłaczasz do komputera ten glowny idz po nim dalej w okolice pompy tam on jest zaklejony tasma izolacyjna rozklej ja tam jest ukryte zlacze do ktorego dostaje sie wilgoc i zachodzi sniedzia rozbierz to wyczysc i kwit musi dzialac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
vdan    5

Wielkie dz za podpowiedź, jutro to sprawdzę i dam znać, dobrze znać użytkownika takiego opryskiwacza. Jak dotąd wszystko ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
steffler1    16

u mnie też był taki problem tylko że sekcja nie chciała się wyłączyć. do wymiany był elektrozawor. koszt około 500 zł.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
iron    391

skoro prąd dochodzi to elektrozawór. chyba ze przewód masowy nie ma przejścia. a jak rozbierzesz to zobaczysz może styki może zardzewial kto to wie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamil2626    0

no własnie u mnie masy nie było  ale roznie bywa  mogł i elektrozawor  pasc ja swoj opryskiwacz urzytkuje od 5 lat i na szczęscie zaden nie padł ale za to padł elektryczny pochył belki i oswietlenie jej,  sprawdz jeszcze w instrukcji obslugi  komputera jak dobrze pamiętam mozna bylo

sprawdzić sprawnosc systemow napewno przepływomierza i czujnika predkosci ale czy zaworow to nie pamietam choc pewnie to i tak nie wiele da

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
vdan    5

Mógł się zawiesić? na bank coś spartoliłem, bo to się stało po umyciu myjką opryskiwacza, był problem z diodami na kompie od sekcji ale poruszałem kablami i po problemie, teraz nie pryska, sprawdze kable przy pompie i rozbiorę elektrozawór. Prąd dochodzi ale nie słychać dźwięku jak otwieram i zamykam sekcje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
vdan    5

Sprawa rozwiązana, uszkodzony kabel od 4 sekcji, musiałem puścić od kompa aż do tyłu, troche roboty ale sukces.

Dzięki za pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×