pawelpawelpawel

new holland ts100 sprężarka powietrza montaż

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie

Witam

Proszę o pomoc . Mam New hollanda TS100 z hamulcami hydraulicznymi. Chcę załozyć hamulce pneumatyczne na przyczepe. czyli kompletna instalacje pneumatyczna w ciagniku od sprezarki po zawory i wyjscia.

Jaka sprezarke zawory wybrac i co najwazniejsze jak to zamocowac. szukalem juz oryginalnej sprezarki ale katalogi jej nie wyszczegolniaja.

jest zaslepka z lewej strony silnika ale nie moge znalesc takiej sprezarki. pozostaje jakas przerobka z mocowaniem i napedem na pasek klinowy.

moze juz ktos robil cos takiego i moze podeslac jakies fotki jak to zrobil lub ma namiary na kogos kto to moze robi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
romek6340    203

A w ilu przyczepach czy innych z pneumatyką on będzie chodził? Jak aby przyczepa jedna czy dwie to taniej i lepiej było by założyć hamulce hydrauliczne do przyczepy. Poczytaj na forum, sporo o tym jest to może się przekonasz :-)


Przetrząsaczo-zgrabiarka - kupię

Kuhn Haybob 360; GRS 25 lub podobne. Kontakt priv.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

maxx20    2
Napisano (edytowany)

Nikt nie ma foty zamontowanej sprężarki

Edytowano przez maxx20

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
markas    0

Witam mam podobny problem jak koledzy wyżej potrzebuje zamontować sprężarkę do forda 7740 SL mam już wszystko sprężarkę butle zawory potrzebuje tylko wskazówki na montaż samej sprężarki jakieś foty lub podpowiedzi butle i zawór mam już zamontowany zostaje mi tylko sam kompresor proszę o pomoc i z góry dziękuje  

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pajej    82

odświeżę  temat  potrzebuje zdjęcie zamontowanej sprężarki w ciagniku serii TS. tam jest ciasno i nie wiem gdzie powinna ona być


Rolnik z powołania :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez dario1601
      koledzy potrzebne mi sa wartosci kalibracyjne szkrzyni 18 na 6 . kupuje taki ciagnik i chcial bym porownac w jakim stanie sa sprzegla
    • Przez wino36
      Witam. Komputer pokazuje mi p32, wiem że to błąd czujnika skrętu przy prawym kole, jednak nie wiem jak to naprawić. Czy konieczny jest serwis, czy możliwa jest naprawa samemu? Niby nie jest to błąd krytyczny, jednak dźwięk przy uruchamianiu denerwuje.
      Kolejne pytanie dotyczy skrzyni full command. Czy przy uruchamianiu, również u was zaświecą wszystkie diody zmiany biegów? martwię się ponieważ dwa razy pokazała mi się książeczka i rozłączyło bieg - możliwe że to ja coś źle zrobiłem, jednak ciągnik ruszył po czym za parę metrów stanął i pokazała się właśnie ta książeczka na wyświetlaczu zmiany biegów. Chciałem zapisać jaki to błąd jednak już od dłuższego czasu nie powtórzyło mi się to:) Pozdrawiam
    • Przez lysy23
      Mam taki problem nie podoba mi się praca silnika w New Holland m135, słychać takie Cykanie na wolnych i szybkich obrotach Oraz z odpowiedsznika silnika czuć mocno spaliny co to może znaczyć? 
       
    • Przez szepi
      witam...
      mam taki problem w TM140, a mianowicie:
       
      przy automatycznej blokadzie mechanizmu różnicowego przy skręcie w prawo po przekroczeniu pewnego promienia skrętu mechanizm ładnie, łagodnie się rozłącza, a le przy skręceniu w lewo rozłącza PÓŻNIEJ, gwałtownie szarpiąc.....?!
       
       
      czyżby to była wina sensora?
       
      osobiście się na tym nie znam ale wydaje mi się że gdyby to sensor nawalił to wcale by mechanizm się nie załączał/załączał.....
    • Przez BumBleBeeee
      Witam. 
      Mam mały problem z NH TM 190. Mianowice przy odpalaniu od razu gdy odpali wchodzi na obroty rzędu 1500 czasami mniej i nie  wiem czego to może być wina. Wie ktoś czym może być to spowodowane ? Dodam, że gdy odpali wchodzi na te 1500 obrotów pochodzi 1-2 sekund i spada do normalnych obrotów na jakich powinien chodzić 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.